Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Vācijas Federatīvās Republikas federālo ekonomikas un tehnoloģiju ministru pārrunāja ciešāku ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
03.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas federālo ekonomikas un tehnoloģiju ministru Mihaelu Glosu (Michael Glos), kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par Latvijas un Vācijas ciešo un konstruktīvo politisko dialogu, arvien pieaugošo tirdzniecību un dinamisko ekonomisko sadarbību. „Latvijas valdība meklē iespējas tālāk paplašināt sadarbību un uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, ” atzīmēja Ministru prezidents.

Mihales Gloss atzina, ka šī ir pirmā Vācijas ekonomikas ministra vizīte Baltijas valstīs. Tā notiek Vācijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā, lai akcentētu Latvijas nozīmi abu valstu divpusējās attiecībās un parādītu Vācijas interesi veicināt turpmāku sadarbību ar Latviju un citām Baltijas valstīm, īpaši enerģētikas jomā. „Latvija ir izaugsmes lokomotīve starp jaunajām ES dalībvalstīm. Latvijas un Vācijas ekonomiskās un tirdzniecības attiecības ir ļoti labas un ceram saglabāt šo attiecību dinamiku, ” uzsvēra Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministrs.

Ministru prezidents apliecināja, ka Baltijas valstu enerģētikas drošība un iesaiste kopējos ES enerģētikas tīklos ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, par to Aigars Kalvītis runāja arī nesen notikušajā diskusiju forumā Berlīnē. Aigars Kalvītis pauda viedokli, ka Latvijai un Baltijas valstīm ir jāizveido savienojumi ar ES enerģijas tīkliem un vienlaikus ir jāattīsta dažādu enerģijas veidu ražošana un izmantošana. Valdības vadītājs uzsvēra iespējas izmantot Latvijas dabiskās gāzes krātuves ES gāzes apgādē.

Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministrs piedāvāja Latvijai izvērtēt Vācijas vadošo uzņēmu lielāku iesaisti gan plānotajā Baltijas valstu un Polijas atomelektrostacijas būvē, gan citās jomās – nacionālās aviokompānijas lidmašīnu atjaunošanā, gaisa kontroles sistēmā un krasta apsardzes kuģu iegādē, kur vācu uzņēmumiem ir liela pieredze un ir izmantotas jaunās tehnoloģijas.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta ES un Krievijas attiecību tālākai attīstībai. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka vislabākais veids, kā risināt politiskos un ekonomiskos jautājumus ar Krieviju, ir sarunu un dialoga ceļā meklēt problēmu risinājumus.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu