Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aicina piedalīties 3. Starptautiskajā vasaras skolā par komunikācijas nozīmi valsts pārvaldē

Valsts kanceleja
10.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja aicina valsts pārvaldes speciālistus, sabiedrisko organizāciju speciālistus un citus komunikācijas jomas speciālistus piedalīties 3.Starptautiskajā vasaras skolā „Komunikācija kā instruments labākai pārvaldei”, kas no 11.jūnija līdz 15.jūnijam norisināsies Limbažos. Vasaras skolas mērķis ir stiprināt valsts pārvaldes darbinieku prasmes komunikācijas jomā, kā arī veicināt sadarbību starp reģiona valsts pārvaldes darbiniekiem un komunikācijas speciālistiem.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane norāda, ka vasaras skolas galvenais mērķis ir zinoši, izglītoti un sabiedrībai atvērti valsts pārvaldes darbinieki. „Mūsdienu valsts pārvalde nav iedomājama bez profesionāliem komunikācijas speciālistiem, kuri spēj efektīvi nodot informāciju sabiedrībai, kā arī uzklausīt sabiedrību un iesaistīt to lēmumu pieņemšanas procesā,” atzīst G.Veismane.

Vasaras skolas dalībnieki lekcijās un diskusiju grupās aplūkos tādus jautājumus kā valdības komunikācija, līdzdalība politikas izstrādē un ieviešanā, lobēšana valdības komunikācijā, krīžu komunikācija, sadarbība ar medijiem, valdības komunikācijas koordinācija un citus. Apmācībās ar lekcijām uzstāsies pasaulē atzīti akadēmiķi un eksperti, savukārt dalībnieki prezentēs labās prakses piemērus.

Pasākumā piedalīsies vidēja un augsta līmeņa valsts pārvaldes darbinieki un komunikācijas jomas speciālisti no 9 valstīm – Igaunijas, Lietuvas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Moldovas, Rumānijas, Ukrainas un arī Latvijas.

Viens no būtiskajiem jautājumiem arī Latvijas valsts pārvaldē ir sabiedrības efektīva informēšana, kā arī sabiedrības iesaistīšana lēmumu pieņemšanas procesā. Jau šobrīd sekmīgi darbojas Valdības komunikācijas koordinācijas padome, kurā par aktuālajiem komunikācijas jautājumiem diskutē ministriju pārstāvji. Tāpat Valsts kancelejā noris darbs pie jauno valdības komunikācijas pamatnostādņu nākamajiem pieciem gadiem izstrādes.

Pirmā vasaras skola tika organizēta 2005.gadā, un tās tēma bija stratēģisku finanšu vadība valsts pārvaldē. Savukārt pirms gada valsts pārvaldes darbinieki diskutēja par cilvēkresursu nozīmi valsts pārvaldes attīstībā.

Aizpildītās pieteikuma veidlapas līdz 21.maijam jāiesniedz pa e-pastu: Dace.Upite@mk.gov.lv. Papildus informācija – Dace Upīte, telefons: 67082973.

Pielikumā:

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702
E-pasts: Liena.Muraskina@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu