Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kanceleja aicina pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvjus piedalīties sabiedriskajā apspriešanās par Eiropas Sociālā fonda projektu vērtēšanas kritērijiem

Valsts kanceleja
23.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja aicina pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvjus piedalīties sabiedriskajā apspriešanās par Eiropas Sociālā fonda projektu vērtēšanas kritērijiem š.g. 30.maijā plkst. 10.00 (Valsts kancelejas telpās, Rīgā, Brīvības bulvārī 36).

Tikšanās laikā paredzētas prezentācijas un diskusija par Eiropas Sociālā fonda atbalstu administratīvās kapacitātes stiprināšanai un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijiem, kurā piedalīsies Valsts kancelejas, Sabiedrības integrācijas fonda, nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji.

Savu dalību 30.maija sabiedriskajā apspriedē aicinām pieteikt līdz 25.maijam pa tālruni 7082984 vai 7082919, vai arī elektronisko pastu: Jana.Vektere@mk.gov.lv, lai savlaicīgi nodrošinātu caurlaides, iekļūšanai Valsts kancelejas ēkā.

2007. – 2013.gada Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par atbildīgo iestādi darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” 4.prioritātes „Administratīvās kapacitātes stiprināšana” 4.1.pasākuma „Labāka regulējuma politika” un 4.2.pasākuma „Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana” īstenošanai.

Prioritāte „Administratīvās kapacitātes stiprināšana” aptver rīcībpolitikas plānošanas sistēmas uzlabošanu, politikas ietekmes novērtēšanu, administratīvo šķēršļu samazināšanu un likumdošanas regulējuma vienkāršošanu, kā arī publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Lai uzlabotu sadarbību politikas plānošanā un īstenošanā, 2007. – 2013.gada plānošanas periodā atbalsts administratīvās kapacitātes stiprināšanai ir paredzēts ne tikai valsts un pašvaldības iestādēm, bet arī nevalstiskajām organizācijām, t.sk., sociālajiem partneriem.

 Valsts kanceleja piedalās struktūrfondu plānošanas dokumentu un nacionālās likumdošanas izstrādē, kā arī izstrādā Ministru kabineta noteikumu projektus par atklātu projektu iesniegumu atlases un ierobežotas projektu iesniegumu atlases īstenošanu, kuru būtiska sastāvdaļa ir projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji.

Ar kritērijiem iespējams iepazīties Eiropas Savienības struktūrfondu mājas lapā, savukārt plānoto aktivitāšu apraksts pieejams Eiropas Savienības struktūrfondu mājas lapā sadaļā „Darbības programmas papildinājumi”.

Projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji sastāv no vairākām daļām. Projekta iesnieguma un projekta iesniedzēja administratīvā atbilstība tiek vērtēta pēc „Jā” un „Nē” principa - šie kritēriji visām aktivitātēm ir līdzīgi.

Projekta iesnieguma kvalitātes vērtēšanas kritēriji un projekta iesnieguma specifiskie vērtēšanas kritēriji tiek novērtēti ar noteiktu punktu skaitu. Tiek izvērtēts projekta saturs, tā nepieciešamība un ieguvumi projekta īstenošanas rezultātā. Savukārt projekta iesnieguma specifiskā vērtēšana ļaus noteikt lielāku atbalstu konkrētām politikas jomām, teritorijām un projektu iesniedzējiem, tādējādi koncentrējot to vissvarīgāko problēmu risināšanai.

 

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699, e-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu