Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Moldovas Republikas premjerministru Vasilu Tarlevu pārrunāja sadarbības paplašināšanas iespējas

Valsts kanceleja
11.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Moldovas Republikas premjerministru Vasilu Tarlevu (Vasile Tarlev) un pārrunāja Latvijas un Moldovas iespējas paplašināt abu valstu divpusējo sadarbību un sadarbību ar dažādām Eiropas organizācijām.

Aigars Kalvītis atzina, ka „Latvijas un Moldovas attiecības gan politiskā, gan personiskā līmenī attīstītas ļoti veiksmīgi, tās raksturo savstarpēja uzticēšanās un atbalsts”.

Ministru prezidents pauda Latvijas atbalstu Moldovas eirointegrācijas centieniem un piedāvāja izmantot Latvijas speciālistu konsultācijas veterināro un pārtikas kontroles dienestu izveidei atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām, kas ir būtisks nosacījums tirdzniecības līguma noslēgšanai un kvotu atcelšanai Moldovas precēm un produktiem tirdzniecībai ar ES.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas gatavību turpināt piedalīties ES Robežas atbalsta misijā uz Moldovas un Ukrainas robežas, lai stiprinātu Moldovas robežsardzi un uzlabotu muitas kontroli. Moldovas premjerministrs pateicās par Latvijas ieguldījumu un pauda viedokli, ka būtu jāpaplašina Robežas misijas pilnvaras un jākontrolē visa Moldovas un Ukrainas robeža

Abas puses atzinīgi novērtēja šā gada aprīlī notikušo ES Kopīgā vīzu centra atvēršanu Kišiņevā, kurā Latvija ir viena no dalībniecēm.

Ministru prezidents aicināja Moldovu ciešāk sadarboties un pārņemt Latvijas banku un finansu sistēmas reformu pieredzi, par kuru Moldovas premjerministram un delegācijai bija iespēja uzzināt vizītes laikā.

Moldovas premjerministrs Vasils Tarlevs pauda gandarījumu par draudzīgajām un dinamiskajām abu valstu attiecībām, kuras sekmēs šodien pēc tikšanās parakstītā deklarācija par ciešāku abu valdību sadarbību, kā arī līgumi par sadarbību ekonomikā un tieslietās.

Puses bija vienisprātis, ka ir jāsekmē savstarpējas Moldovas un Latvijas uzņēmēju investīcijas, jāizveido transporta savienojumi starp Rīgu un Kišiņevu – avioreisi, dzelzceļa un autobusus transporta maršruti, kā arī jāpaplašina sadarbība citās jomās.

Moldovas premjerministra oficiālā vizīte Latvijā ir atbildes vizīte Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vizītei Moldovā pagājušā gada rudenī.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699, e-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu