Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Dienvidtiroles Tautas partijas grupu pārrunāja Latvijas un Dienvidtiroles attīstību

Valsts kanceleja
17.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Bolzano/ Bozenes reģiona Dienvidtiroles Tautas partijas grupu un Trentino/Dienvidtiroles reģionālās Padomes pārstāvjiem, kuri ieradušies Latvijā pieredzes apmaiņas vizītē.

Dienvidtiroles Tautas partijas pārstāvji iepazīstināja Ministru prezidentu ar Dienvidtiroles vēsturi, ekonomisko un politisko attīstību, uzsverot šī reģiona autonomijas statusu, līdzsvaroto dažādo ekonomikas sektoru un uzņēmumu attīstību, valodas un kultūras tradīcijas.

Ministru prezidents informēja Dienvidtiroles Tautas partijas pārstāvjus par Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi un veiktajām reformām. „Pēc neatkarības atgūšanas esam kļuvuši par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, esam atgriezušies Eiropas ģimenē. Pēdējos gados Latvijā ir vērojams liels pacēlums ekonomiskajā attīstībā, dzīves līmeņa paaugstināšanās, par ko ir liels gandarījums,” atzina Aigars Kalvītis.

Ministru prezidents uzsvēra valdības centienus līdzsvarot lauku un pilsētu attīstību, piesaistot atpalikušajiem reģioniem Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Aigars Kalvītis iepazīstināja Dienvidtiroles Tautas partijas grupu ar dažādu Latvijas tautsaimniecības nozaru attīstību, akcentējot investīciju nepieciešamību rūpniecībā, kā arī uzsverot attīstītos sektorus - kokapstrādi, pakalpojumu sektoru, informācijas tehnoloģijas. Saruna slaikā uzmanība bija veltīta arī sociālajiem jautājumiem, minoritāšu integrācijai un valsts enerģētikas resursiem.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu