Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un ministri vienpadsmito reizi tiksies ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā augstākajām amatpersonām

Valsts kanceleja
29.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 1.jūnijā, pulksten 9.00 – 12.15 Ministru kabineta Zaļajā zālē (Ministru kabineta 2.stāvā) notiks vienpadsmitā Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās. Sēdes sākumā pulksten 9.00 paredzēta foto un video iespēja.

Pēc tikšanās pulksten 12.20 Ministru prezidenta Viesu salonā (Ministru kabineta 3.stāvā) paredzēta Aigara Kalvīša un Dr. Guntera Dunkela kopīga preses konference.

Pasākuma atklāšanā uzrunas teiks goda līdzpriekšsēdētāji Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Norddeutsche Landesbank Girozentrale valdes priekšsēdētāja vietnieks Dr. Gunters Dunkels (Dr. Gunter Dunkel).

Tikšanās pirmajā daļā ekonomikas ministrs Jurijs Strods informēs par Latvijas ekonomikas un uzņēmējdarbības vides attīstību. ĀIPL pārstāvis, Ernst & Young Baltijā partneris Pers Mollers (Per Moller) runās par paveikto un iecerēm valdības un investoru sadarbībā straujas ekonomiskās attīstības apstākļos, uzlabojot investīciju un uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Pasākuma otrajā daļā ĀIPL pārstāvji paudīs savu viedokli par valdībai un ārvalstu investoriem būtiskiem jautājumiem - Latvijas ilgtermiņa attīstības stratēģiju - makroekonomikas jautājumiem, darbaspēka pieejamību Latvijā un līdzsvarotu transporta attīstību.

 Hansabanka valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš sniegs pārskatu par veicamajiem pasākumiem ilgtspējīgas ekonomiskās attīstības nodrošināšanai Latvijā. FONTES Latvija valdes locekle Daiga Cielava informēs par darbaspēka jautājuma risinājumiem. Linstow valdes priekšsēdētājs Frode Gronvalds iepazīstinās ar ĀIPL redzējumu par transporta sektora attīstību.

Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējā sanāksmē piedalīsies ministri, augstākie ierēdņi un ĀIPL biedru īpašnieku uzņēmumu augstākie vadītāji - vairāk nekā 50 ārvalstu investoru vadošo darbinieku, kas pārstāv tādus uzņēmumus kā Baltic Car Import, Bite, Cemex, Dalkia Latvia, Ernst & Young Baltic, Fazer Maiznīcas, GE Money, Hansabanka, Knauf, Latvian Business Bank, Latvija Statoil, Linstow, Narvessen Baltija, Neste Latvija, NCH Advisors, DnB NORD Banka, Rimi Baltic, PricewaterhouseCoopers, Scandinavian Tobacco, SEB Unibanka, Stora Enso, Telia Sonera, VAE Riga, Volvo Truck Latvia, kā arī septiņu ārvalstu tirdzniecības palātu Latvijā vadītāji, kas pārstāv ASV, Dāniju, Lielbritāniju, Nīderlandi, Somiju, Vāciju un Zviedriju.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties preses konferencē un filmēt vai fotografēt tikšanās sākumu, lūdzam pieteikt caurlaidi Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082828 vai pa e-pastu Sanita.Diediske@mk.gov.lv.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu