Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis atzinīgi vērtē ASV izvirzīto kandidatūru Pasaules Bankas prezidenta amatam

Valsts kanceleja
31.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

30.maijā ASV nāca klajā ar paziņojumu, ka Pasaules Bankas prezidenta amatam tiek izvirzīts Roberts Zeliks (Robert Zoellick). R.Zēliks ir ieņēmis Valsts sekretāres vietnieka amatu ASV valdībā, kā arī bijis ASV pārstāvis Pasaules Tirdzniecības organizācijā, kura pienākumu pildīšanas laikā sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Pasaules Tirdzniecības organizācijas daudzpusējās tirdzniecības liberalizācijas sarunu (Doha Development Round) uzsākšanā. Tāpat R.Zeliks ir veicis ASV pilnvarnieka vietnieka pienākumus Pasaules Bankā starptautiski nozīmīgā laika posmā no 1989.-1992.gadam.

Ministru prezidents atzinīgi vērtē Roberts Zelika kandidatūras izvirzīšanu Pasaules Bankas prezidenta amatam, ievērojamo darba pieredzi ASV valdībā, kā arī starptautiskās ekonomikas un globālās attīstības veicināšanas jomās un uzskata, ka R.Zelika iepriekšējā pieredze un līdera dotības kalpos par labu pamatu šīs organizācijas mērķu īstenošanai.

R.Zeliks 2005.gada aprīlī, pildot ASV Valsts sekretāres vietnieka amatu, apmeklēja Latviju un vizītes laikā tikās ar Valsts prezidenti V. Vīķi-Freibergu, Ministru prezidentu A. Kalvīti un Ārlietu ministru A. Pabriku. Tāpat 2005.gada 8.augustā Ministru prezidents A.Kalvītis savas vizītes laikā Vašingtonā ticies ar R.Zeliku. Abu vizīšu laikā tika pārrunāti abām valstīm nozīmīgi politiski un ekonomiski jautājumi.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
7082922/29241014
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu