Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Igaunijas Republikas premjerministru Andrusu Ansipu pārrunāja abu valstu stratēģisko sadarbību

Valsts kanceleja
11.06.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 11.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Igaunijas Republikas premjerministru Andrusu Ansipu (Andrus Ansip), kurš pēc atkārtotas apstiprināšanas valdības vadītāja amatā ir ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā Aigars Kalvītis pauda gandarījumu par Igaunijas un Latvijas ciešajām politiskajām un ekonomiskajām attiecībām, veiksmīgo sadarbību Eiropas Savienībā un NATO.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas gatavību piedalīties Igaunijas ierosinātajā iniciatīvā un izstrādāt kopīgu sadarbības dokumentu „Latvija un Igaunija ES un NATO”, deleģējot bijušo Latvijas vēstnieku Igaunijā Gintu Jēgermani piedalīties šī dokumenta izstrādē, kas sekmēs un tālāk attīstīs abu valstu stratēģisko sadarbību pasaulē un Eiropā.

Igaunijas premjerministrs pateicās Latvijas tautai, valdībai un Saeimai par tās politisko un tehnisko atbalstu Igaunijai pēdējā mēneša notikumos, kas nodemonstrēja Baltijas valstu vienotību un solidaritāti un nodrošināja vienotu ES nostāju šajā jautājumā ES un Krievijas samitā.

Premjeri pārrunāja turpmāko ekonomiskās sadarbības attīstību, nodokļu politiku, enerģētiku, kā arī Igauņu vidusskolas darbību Rīgā, kurā līdz ar igauņiem mācās arī latvieši, un apliecināja Igaunijas valdības atbalstu latviešu skolas izveidei Igaunijā, ja rastos iecere tādu izveidot.

Aigars Kalvītis un Andruss Ansips apmainījās ar viedokļiem par iespējamo abu valstu pievienošanos ES eiro valstu grupai un akcentēja nepieciešamību Baltijas valstīm ciešāk sadarboties ES vienotās valūtas jautājumos.

Puses pārrunāja arī Eiropas Konstitūcijas izveides līguma tālāko virzību, par ko ES valstu un valdību vadītājiem būs jāvienojas šā gada jūnija Eiropadomes sēdē, un atzina Latvijas un Igaunijas ieinteresētību ES līgumtiesiskās bāzes sakārtošanā.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu