Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents piedalīsies a/s Grindeks Analītiskās mērogošanas laboratorijas atklāšanā

Valsts kanceleja
18.06.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Rīt, 19.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis un veselības ministrs Vinets Veldre piedalīsies akciju sabiedrības Grindeks jaunās Analītiskās mērogošanas laboratorijas svinīgajā atklāšanā, kas ir vienīgā šāda veida laboratorija Baltijā un viena no retajām Austrumeiropā.

Kā uzsver Ministru prezidents A.Kalvītis: „Grindeks ir viens no vadošajiem farmācijas uzņēmumiem Baltijā, kurš veiksmīgi modernizējis un paplašinājis ražošanas procesu, ieviešot augstas tehnoloģijas, un vienlaikus rodot arvien jaunu un inovatīvu pieeju zāļu ražošanā. Grindeks, atklājot šo moderno laboratoriju, domā par savu attīstību jau vairākus gadu desmitus tālā nākotnē. Šeit būs lieliska iespēja zinātniekiem savas idejas realizēt praksē, kā arī studentiem iegūt nepieciešamās praktiskās zināšanas un iemaņas.”

Laboratorijas projekts tika īstenots piecu gadu laikā, un tā realizēšanā ieguldīti 3.2 miljoni latu. Projekta ietvaros tika piesaistīts līdzfinansējums arī no Eiropas reģionālā attīstības fonda 1.5 miljonu latu apmērā. Projektam piesaistītie līdzekļi ir viena no visu laiku ievērojamākajām ES naudas summām, kāda jebkad piešķirta Latvijas uzņēmumam.

Laboratorijas atklāšanas notiks rīt, 19.jūnijā, plkst.16.30, a/s Grindeks (Rīgā, Krustpils ielā 53). Kontaktinformācija par tālr.7083336.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
7082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu