Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents piedalīsies Horvātijas samitā 2007: Eiropas Jaunie Dienvidi

Valsts kanceleja
05.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

6.un 7.jūlijā, Dubrovnikos, Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalīsies Horvātijas valdības organizētajā starptautiskajā konferencē „Horvātijas samits 2007: Eiropas Jaunie Dienvidi”, kurā piedalīsies Eiropas, ASV, NATO un Dienvidaustrumeiropas valstu vadītāji, viedokļu līderi, eksperti un valsts sektora pārstāvji.

Augstākā līmeņa tikšanās Horvātijā centrālās tēmas būs aktuālie Dienvidaustrumeiropas jautājumi, jaunais reģiona paplašināšanās un drošības konteksts. Turklāt konference akcentēs reģiona statusu eiroatlantiskajā telpā un NATO.

Tikšanās laikā konferences dalībnieki aplūkos arī galvenos stratēģiskos, ģeopolitiskos un drošības izaicinājumus Dienvidaustrumeiropā – no NATO perspektīvas, kā arī iespējamo integrāciju NATO un institucionālās saiknes starp NATO un Dienvidaustrumeiropas valstīm. Konferencē paredzēts aplūkot jautājumu, kā palielināt sabiedrības atbalstu NATO integrācijai valstīs, kas paudušas vēlmi kļūt par pilntiesīgām NATO dalībvalstīm. Konferencē plānotas diskusijas par ekonomikas un uzņēmējdarbības perspektīvām, kā arī par iespējām stiprināt NATO tēlu Dienvidaustrumeiropas reģionā.

Plānots, ka tikšanās noslēguma dokuments (deklarācija) paudīs atbalstu Dienvidaustrumeiropā esošajām kandidātvalstīm, lai tās jau 2008.gadā saņemtu uzaicinājumu iestāties NATO, bet 2009.gadā varētu piedalīties NATO jubilejas sanāksmē.

Horvātijas konferencē galvenā uzmanība tiks veltīta veidiem, kā Dienvidaustrumeiropas valstīm visefektīvāk sasniegt savus mērķus: pilnīga integrācija eiroatlantiskajā kopienā, esošo sasniegumu uzlabošana, problēmjautājumu risināšana un miera un stabilitātes procesu konsolidēšana atbilstoši transatlantiskās kopienas drošības interesēm. Šie procesi stiprinātu stabilitāti un drošību visā telpā no Atlantijas okeāna līdz Vidusjūrai, un – plašākā skatījumā – arī līdz Melnajai jūrai, ievērojot partnerattiecību principu kā izšķirošu faktoru miera saglabāšanai pasaulē.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu