Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju un Krievijas Federācijas transporta ministru pārrunāja aktuālos sadarbības jautājumus

Valsts kanceleja
20.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 20.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju un Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Levitinu, kurš ieradies vizītē Latvijā uz pirmo Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdi.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par šodien notikušās Latvijas - Krievijas starpvaldību komisijas konstruktīvo un lietišķo darbu, kas noteica risināmo jautājumu loku un paredzēja konkrētus soļus to īstenošanā.

Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs un Krievijas transporta ministrs atzina, ka starpvaldību komisijas sēde ir liels notikums mūsu valstu dzīvē pēdējo 15 gadu laikā, kuru sekmēja nesenās Latvijas un Krievijas premjerministru tikšanās, Aigara Kalvīša oficiālā vizīte Maskavā un abu valstu vēstnieku aktīvais darbs.

Igors Levitins nodeva Aigaram Kalvītim Krievijas Federācijas premjerministra Mihaila Fradkova sveicienu un informēja par Krievijas apņemšanos šā gada rudenī ratificēt Latvijas un Krievijas robežlīgumu.

Puses pārrunāja galvenos risināmos politiski ekonomiskos jautājumus: starpvalstu līgumu sagatavošanu par neaplikšanu ar dubultajiem nodokļiem un investīciju aizsardzību, ciešāku sadarbību transporta un loģistikas jomā, kokapstrādē, robežšķērsošanas jautājumus, un Latvijas un Krievijas lietišķās padomes darbību.

Aigars Kalvītis akcentēja Latvijas vēlmi paplašināt Krievijas kravu pārvadājumus caur Latvijas ostām un dzelzceļu un uzsvēra labo infrastruktūru, pakalpojumu kvalitāti, kā arī esošos transporta ceļu savienojumus starp abām valstīm, kuru plašāka izmantošana nāktu par labu abu valstu tautām un uzņēmējiem.

Ministru prezidents atzina, ka transporta jomā viens no Latvijai aktuālākajiem jautājumiem ir smago automašīnu rindas uz abu valstu robežas, un uzsvēra, ka situācijas uzlabošana ir ne tikai Latvijas un Krievijas, bet arī Eiropas Savienības jautājums.

Igors Levitins informēja par notikušajām sarunām ar Eiropas Komisiju par šo jautājumu un Krievijas ieinteresētību būvēt robežu šķērsošanas punktos modernas veterinārās kontroles stacijas un ieviest kravu elektronisko deklarēšanu, kas varētu būtiski saīsināt kravu pārbaudes laiku. Ministrs apliecināja Krievijas vēlmi atrisināt šo jautājumu vistuvākajā laikā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas un Krievijas lietišķās padomes darbība un loma starpvaldību komisijas darba uzlabošanā. Aigars Kalvītis atzina, ka Latvijas valdība cenšas ieklausīties uzņēmēju viedoklī un ņemt vērā viņu priekšlikumus, lai veidotu uzņēmējiem draudzīgu vidi un likumdošanu. Valdības vadītājs apsveica lietišķās padomes izveidi un solīja to atbalstīt un sekmēt sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu