Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar ģipškartona ražošanas uzņēmuma „Saint-Gobain” vadību pārrunāja rūpnīcas būvi Mālpilī

Valsts kanceleja
30.07.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 30. jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar pasaulē vadošā franču ģipškartona ražošanas uzņēmuma „Saint-Gobain” vadību. Uzņēmuma „Saint-Gobain” Ģipša segmenta direktors Žans Pjērs Klavēls (Jean Pierre Clavel) iepazīstināja Ministru prezidentu ar uzņēmuma darbību, kas ir ne tikai pasaulē lielākais ģipškartona ražotājs, bet arī vecākais rūpnieciskais uzņēmums Eiropā.

Direktors informēja par ģipškartona rūpnīcas būvi Mālpilī, kuras celtniecību ir plānots sākt 2008.gada rudenī un ražošanu uzsākt 2009.gada vidū, nodarbinot ap 100 strādnieku.

Aigars Kalvītis ļoti atzinīgi novērtēja uzņēmuma „Saint –Gobain” ieceri būvēt Mālpilī ģipškartona ražošanas rūpnīcu un apliecināja valdības atbalstu šim projektam.

 „Latvijas ekonomikai ir ļoti nepieciešamas investīcijas ražošanā, moderno tehnoloģiju izmantošana, jaunu darba vietu radīšana un eksporta palielināšana, ” uzsvēra Aigars Kalvītis.

Valdības vadītājs atzina, ka jaunās rūpnīcas vieta ir izvēlēta ļoti veiksmīgi un būs iespējas piesaistīt nepieciešamos darbiniekus no Siguldas un Mālpils.

Ministru prezidents novēlēja sekmīgi īstenot projektu un aicināja konkrētu jautājumu risināšanā sadarboties ar pašvaldībām un valdību.

Sarunā ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti piedalījās Ģipša segmenta direktors Žans Pjērs Klavēls (Jean Pierre Clavel), Ģipša un izolācijas segmenta direktors Ziemeļeiropas un Austrumeiropas valstīs Džons Kolejs (John Colley), Ģipša un izolācijas segmenta reģionālais izpilddirektors Somijā un Baltijas valstīs Simo Tunkelo (Simo Tunkelo), Ģipša un izolācijas segmenta direktors Baltijā Juha Ripo (Juha Ryyppo) un SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti” izpilddirektors Normunds Mitko.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu