Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru pārrunāja sadarbības iespējas

Valsts kanceleja
22.08.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22. augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernatoru Mihailu Kuzņecovu, kurš ieradies Latvijā vizītē.

Mihails Kuzņecovs iepazīstināja Ministru prezidentu ar Pleskavas apgabala sociāli ekonomisko attīstību, strauji pieaugošajām ārvalstu investīcijām, no kurām vienu trešdaļu veido Latvijas kapitāla investīcijas, un apliecināja ieinteresētību šo tendenci saglabāt un pastiprināt.

Gubernators informēja par ieceri šā gada rudenī Latvijā rīkot Pleskavas dienas, kuru laikā iepazīstinātu ar apgabala kultūru, vēsturi un sadarbības iespējām tūrismā, kokapstrādē, loģistikā un lauksaimniecībā. Tas sekmētu Latvijas uzņēmēju aktīvāku darbību Pleskavas apgabalā.

Ministru prezidents ļoti atzinīgi novērtēja šo ieceri, solīja valdības atbalstu pasākuma rīkošanā un aktīvu atbildīgo ministru līdzdalību.

Valdības vadītājs atzina, ka Latvijas uzņēmējus varētu interesēt sadarbība kokapstrādē, lauksaimniecībā, un kā svarīgus priekšnosacījumus akcentēja skaidrus uzņēmējdarbības noteikumus un investīciju aizsardzību.

Aigars Kalvītis ieteica iepazīties ar Latvijas pieredzi valsts mežu apsaimniekošanā, kurā Latvija ir viena no veiksmīgākajām Eiropas valstīm.

Gubernators pateicās par Ministru prezidenta atbalstu Pleskavas dienu rīkošanai Latvijā, pauda atbalstu līdzīgu Latvijas vai pierobežas pašvaldību pasākumu rīkošanai Pleskavā un uzaicināja Aigaru Kalvīti apmeklēt Pleskavu. 

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu