Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzstājas Pasaules ekonomikas forumā Dalianā

Valsts kanceleja
07.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 7.septembrī, turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR), Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Pasaules ekonomikas forumā (World Economic Forum) Dalianā un uzstājās tā darba sesijā „Attīstības „karstie punkti” – uzmanības lokā Eiropa” (Growth Hotspots – Focus on Europe).

Diskusijā par Eiropas perspektīvām un attīstību A.Kalvītis atzīmēja Ziemeļeiropas izaugsmi un optimistiskās ekonomiskās attīstības prognozes. A.Kalvītis norādīja, ka šī izaugsme pamatā balstās uz liberālu un atvērtu ekonomiku. Diskusijas laikā Ministru prezidents pievērsa uzmanību Latvijas attīstībai: „Latvijas, kā vienas no reģionu valstīm, izaugsmes scenārijs ir pozitīvs. Tā kā Latvijas ekonomika balstās uz pakalpojumu sniegšanu reģionu valstīm (finanses, transports, tirdzniecība), Latvijai ir būtiskas labas kaimiņattiecības un pieaugoša tirgus liberalizācija. Valdības darbs lielā mērā koncentrējas uz šiem mērķiem.” A.Kalvītis diskusijas laikā sniedza ieskatu arī Latvijas ekonomiskajā situācijā. Diskusijā tāpat tika pārrunātas darbaspēka pieejamības un demogrāfijas problēmas Eiropā.

Lai pārrunātu investīcijas enerģētikā un telekomunikācijās Ministru prezidents šodien tikās arī ar uzņēmuma Korea SK Group valdes priekšsēdētāju Čei Dže Von (Čey Jae-Won) un uzņēmuma pārstāvjiem.

Šodien, Pasaules ekonomikas foruma ietvaros, Ministru prezidents A.Kalvītis piedalījās Biznesa Iepazīstināšanas grupas (Business Interaction Group) apaļā galda diskusijā, kurā piedalījās pārstāvji no Austrālijas, ASV, Honkongas, Ķīnas, Krievijas, Azerbaidžānas, Dienvidkorejas un Dienvidāfrikas. Ministru prezidents apaļā galda diskusijā iepazīstināja ar Latvijas ekonomisko attīstību un iespējām investēt uzņēmējus interesējošos sektoros Latvijā.

Vakar, 6.septembrī, Ministru prezidents tikās ar Dalianas mēru Sja Dereņu (Xia Deren) un vietējiem uzņēmējiem, kā arī notika saruna ar Šendženas vicemēru Džan Sipinu (Zhang Siping). Vizītes laikā vērojama interese no Ķīnas provinču un pašvaldību pārstāvjiem, lai veidotu sadarbību gan valdības līmenī, gan Latvijas pašvaldību līmenī.

Rīt, turpinot vizīti ĶTR, Ministru prezidents piedalīsies Ķīnas starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādes (China International Fair for Investment and Trade) atklāšanā, kur uzstāsies ar runu. Izstādes ietvaros A.Kalvītis plānojis tikties ar Ķīnas uzņēmējiem, kā arī apmeklēt Sjamenas ostu. Tāpat A.Kalvītis plānojis tikties ar Ķīnas vicepremjeri Vu Ji (Wu Ji).

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702, e-pasts: Liena.Muraskina@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu