Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents atklāja Ķīnas starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādi

Valsts kanceleja
10.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties vizītē Ķīnas Tautas Republikā, kopā ar Ķīnas vicepremjeri Vu Ji (Wu Ji) atklāja Ķīnas starptautisko investīciju un tirdzniecības izstādi. Ministru prezidents savā runā uzsvēra Latvijas stratēģiski nozīmīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj mūsu valstij būt tiltam starp Rietumu un Austrumu reģioniem.

Izstādes atklāšanā piedalījās liels skaits Ķīnas uzņēmēju, kas ir ieinteresēti izzināt sadarbības iespējas ar Latviju.

„Jau vēsturiski Latvija ir bijusi nozīmīgs posms tranzīta plūsmām gan ziemeļu-dienvidu, gan austrumu-rietumu virzienos,” izstādes atklāšanā atzīmēja Ministru prezidents.

Pieaugot Ķīnas preču tirdzniecības apjomiem ar Eiropas valstīm, A.Kalvītis aicināja apsvērt iespējas par jaunu tranzīta ceļu izveidi, kas savienotu Ķīnu un Latviju. Norādot uz jau esošo infrastruktūru no Ķīnas caur Kazahstānu un Krieviju uz Latviju, Ministru prezidents atzīmēja, ka preču transportēšana pa šo tranzīta ceļu ietaupītu laiku un būtu ar salīdzinoši zemām izmaksām.

A.Kalvītis Ķīnas uzņēmējus iepazīstināja ar Latvijas tautsaimniecības attīstības tendencēm, norādot, ka mūsu valsts ekonomikas pieaugums pēdējo gadu laikā bijis straujākais Eiropā.

Ministru prezidents ar uzņēmējiem apaļā galda diskusijas laikā apsprieda Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības iespējas. Ķīnas uzņēmēji izrādīja lielu interesi par sadarbību ar Latviju, izsakot vēlmi apmeklēt mūsu valsti un klātienē iepazīties ar Latvijas uzņēmējdarbības vidi.

Latvijas un Ķīnas ekonomiskā sadarbība tika pārrunāta arī Ministru prezidenta un Ķīnas viceprezidentes divpusējās tikšanās laikā. Abas amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt un paplašināt ekonomisko sadarbību, veicinot Latvijas uzņēmēju aktivitātes Ķīnā un Ķīnas uzņēmēju aktivitātes Latvijā.

Kā atzīmēja A.Kalvītis, piesaistot investīcijas no Ķīnas, tiks veicināta Latvijas iekļaušanās globālajos ekonomiskajos procesos.

Turpinot vizīti Ķīnas Tautas Republikā, Ministru prezidents apmeklēja Fudžianas provinci, kur tikās ar provinces mēru Huang Xiao Tin un Sjameņas pilsētas mēru Liu Chi Gui. A.Kalvītis iepazinās ar Sjameņas ostu.

Vizītes turpinājumā Ministru prezidentam paredzēts doties uz Honkongu un tikties ar Honkongas administrācijas vadību.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699, e-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu