Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Kirgizstānas prezidentu vienojas par turpmāku sadarbību un pieredzes apmaiņu

Valsts kanceleja
13.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Aigars Kalvītis, turpinot vizīti Kirgizstānas Republikā, šodien tikās ar Kirgizstānas prezidentu Kurmanbeku Bakijevu. Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunāja līdzšinējo sadarbību starp Latviju un Kirgizstānu un vienojās aktivizēt pieredzes apmaiņu politisko un ekonomisko reformu jomā.

Ministru prezidents akcentēja, ka pēc Kirgizstānas vēstnieces akreditācijas Latvijā šā gada martā ir aktivizējušās diplomātiskās attiecības starp abām valstīm, kas paver plašākas sadarbības iespējas.

Pēdējo gadu laikā ir iedibināta veiksmīga pieredzes nodošanas prakse starp dažādām Latvijas un Kirgizstānas institūcijām, rīkojot seminārus valsts pārvaldes darbiniekiem, lai Kirgizstānas pārstāvji varētu iepazīt Latvijas valsts pārvaldes darbības principus.

A.Kalvītis sarunā ar Kirgizstānas prezidentu apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta arī turpmāk sniegt atbalstu Kirgizstānai. K.Bakijevs izrādīja īpašu interesi par Latvijas sasniegto uzņēmējdarbības vides sakārtošanā un investīciju piesaistē.

Abas amatpersonas pārrunāja arī iespējas veicināt studentu un mācībspēku apmaiņu. Kirgizstānas prezidents akcentēja savas valsts interesi par sadarbību lauksaimniecības izglītības jomā.

A.Kalvītis un K.Bakijevs bija vienisprātis par nepieciešamību sekmēt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm. Atzinīgi novērtējot tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu pēdējo gadu laikā, amatpersonas atzīmēja, ka pastāv plašas iespējas aktivizēt divpusējos ekonomiskos kontaktus.

Tikšanās laikā A.Kalvītis ar K.Bakijevu pārrunāja arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās. Paužot atbalstu aktīvākam Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas valstu dialogam, Ministru prezidents atzinīgi novērtēja ES pieņemto stratēģiju, kas ir svarīgs solis, lai pastiprinātu ES politiku Centrālāzijas reģionā. No ES puses atbalsts tiek sniegts visdažādākajās jomās.

Par ES un Centrālāzijas valstu sadarbību A.Kalvītis šodien apspriedās arī ar Kirgizstānas ārlietu ministru Ednanu Karabajevu. Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību ES līmenī diskutēt par vides aizsardzības jautājumiem, ņemot vērā to, ka Kirgizstānai ir aktuāls jautājums par urāna atkritumiem.

E.Karabajevs tikšanās laikā A.Kalvītim iesniedza Latvijas un Kirgizstānas investīciju aizsardzības līgumprojektu. Šis līgums varētu būt stimuls ekonomisko kontaktu veicināšanai starp abām valstīm, atzina abas amatpersonas.

 

Ministru prezidenta birojs
Oskars Balodis
Mob.: + 37126552389. 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu