Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents aicināja Japānas vadošo uzņēmumu pārstāvjus aktīvāk sadarboties ar Latviju

Valsts kanceleja
17.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 17.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas Starptautiskās draudzības apmaiņas padomes (The International Friendship Exchange Council – FEC) 11 vadošo uzņēmumu pārstāvjiem, tai skaitā no 2. lielākās aviokompānijas ANA (All Nippon Airways), Nippon Paper Industries, East Japan Railway Company, Mitsubishi Logistics Cooperation.

Ministru prezidents pauda prieku par Japānas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā, atzīmēja ciešo Latvijas un Japānas politisko sadarbību un abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņu. Aigars Kalvītis uzsvēra: „Gribētos aktīvāk attīstīt Latvijas un Japānas ekonomisko sadarbību un īstenot kopīgus projektus ar Japānas uzņēmumiem.”

Valdības vadītājs akcentēja Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts un Krievijas pierobežas valsts nozīmīgumu Āzijas reģiona ekonomiskajā sadarbībā ar ES un Krieviju. Ministru prezidents apliecināja Āzijas valstu interesi attīstīt sadarbību ar Latviju loģistikā, dzelzceļa kravu pārvadājumos, ostu un lidostu izmantošanā.

Aigars Kalvītis atzina Latvijas ieinteresētību sadarboties ar Japānas uzņēmējiem un aicināja aktīvāk investēt Latvijas ražošanā, orientējoties gan uz ES, gan Krievijas tirgu, kā arī veicināt sadarbību loģistikas jomā.

Japānas delegācijas pārstāvji augstu novērtēja Latvijas straujo ekonomisko attīstību, lidostas un dzelzceļa infrastruktūru un pauda pārliecību, ka Latvijai ir liela ekonomiskās izaugsmes perspektīva.

Tikšanās laikā puses pārrunāja ES aktuālos jautājumus – Reformu līgumu un eiro ieviešanas iespējas Latvijā.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu