Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar ANO ziņotāju rasu diskriminācijas izskaušanas jautājumos

Valsts kanceleja
20.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 20.septembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ANO ziņotāju rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un cita veida diskriminācijas izskaušanas jautājumos Dudū Djēne (Doudou Diène) un pārrunāja situāciju Latvijā šajā jomā.

Ministru prezidents īsumā iepazīstināja ar situāciju Latvijā, kur likumdošana atbilst visiem starptautiskajiem standartiem un Latvija ir ratificējusi daudz ļoti svarīgus starptautiskos līgumus rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.

Ministru prezidents pastāstīja arī Latvijas vēsturisko pieredzi, minot piemērus, ka Latvija jau vēsturiski ir bijis multikulturāls centrs. A.Kalvītis raksturoja etnisko kopienu iespējas iegūt izglītību savā dzimtajā valodā un izpausties kultūras jomā. Ministru prezidents informēja ANO ziņotāju par valsts politiku šajos jautājumos un atbilstošo programmu finansējumu. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijā dzīvojošās dažādās minoritātes apvieno līdzīgi mērķi un vērtības, tāpēc nerodas konfliktsituācijas multikulturālā integrācijas procesa gaitā.

ANO ziņotājs pauda gandarījumu par situāciju Latvijā rasu diskriminācijas, ksenofobijas un cita veida diskriminācijas izskaušanas jautājumos un atzinīgi novērtēja Ministru prezidenta politisko gribu un centienus. ANO amatpersona Latvijā izteica vēlmi vēl iepazīties ar izglītības, kultūras, tiesisko vidi un naturalizācijas procesiem, tikties ar vairākiem ministriem un arī ar etnisko kopienu pārstāvjiem.

Pirms Latvijas viesis apmeklēja Lietuvu un pēc brīvdienām dosies uz Igauniju. Pēc visu trīs Baltijas valstu apmeklējuma ANO ziņotājs sagatavos ziņojumu un rekomendācijas par situāciju Baltijas valstīs rasu diskriminācijas izskaušanas jomā.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu