Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar ES reģionālās politikas komisāri pārrunāja reģionālo politiku ES un Baltijas jūras reģionā

Valsts kanceleja
25.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien,25.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Savienības (ES) reģionālās politikas komisāri Danutu Hībneri (Danuta Hűbner) un pārrunāja ES reģionālo politiku un Baltijas jūras reģiona attīstības jautājumus.

ES reģionālās politikas komisāre pauda gandarījumu, ka ir pabeigta saskaņošana un šodien Rīgā tiks parakstīts Latvijas nacionālais stratēģiskais ietvara dokuments ES fondu apguvei 2007.-2013.gadā, kā arī ir apstiprināta ES fondu pirmā darbības programma „Inovācijas un uzņēmējdarbība”. Komisāre apsveica Latviju ar ievērojamo valstij pieejamo ES finansējumu - 4,6 miljardiem eiro un izteica cerību, ka tas tiks apgūts visefektīvākajā un viskvalitatīvākajā veidā.

Ministru prezidents informēja, ka jau 9.oktobrī Latvijas valdība lems par ES fondu programmas apstiprināšanu un no savas puses darīs visu, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu jaunā ES finanšu plānošanas posma līdzekļu apguvi. Tāpat valdība izvērtēs ES fondu administrēšanas kārtību, lai padarītu ES fondu apguvi pēc iespējas vienkāršāku un saprotamāku.

Aigars Kalvītis aicināja Eiropas Komisiju pārskatīt Latvijas 2004.-2006.gadā atbalstīto ES fondu projektu finansējumu, jo sakarā ar strauji pieaugošajām pakalpojumu un darbaspēka izmaksām šo projektu īstenošana ir apdraudēta. Danuta Hībnere apliecināja Eiropas Komisijas gatavību pārskatīt apstiprināto ES fondu projektu finansējumu un aicināja Latvijas iestādes sagatavot nepieciešamā finansējuma aprēķinus.

Ministru prezidents akcentēja Latvijas kā Baltijas jūras valstu padomes prezidējošās valsts iniciatīvu sadarbībā ar Eiropas Komisiju izstrādāt jaunu Baltijas jūras reģiona stratēģiju. ES komisāre atzinīgi novērtēja šo ieceri un solīja Eiropas Komisijas atbalstu stratēģijas izstrādē. Valdības vadītājs un ES komisāre bija vienisprātis, ka Baltijas jūras reģions ir viens no straujāk augošajiem reģioniem ES un tā stratēģiskai attīstībai ir jāpievērš īpaša uzmanība.

Danuta Hībnere apliecināja Eiropas Komisijas atbalstu teritoriāli administratīvai reformai Latvijā un pauda pārliecību, ka tā sekmēs vienmērīgāku Latvijas reģionu attīstību un efektīvāku līdzekļu izmantošanu.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu