Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Grieķijas Republikas vēstnieci Latvijā pārrunāja divpusējo attiecību padziļināšanu

Valsts kanceleja
26.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 26.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Hrisanti Panajotopulu (Chrissanthie Panayotopoulu), kura ieradās iepazīšanās vizītē.

Aigars Kalvītis apsveica Grieķijas vēstnieci ar ārkārtas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem un premjerministru Kostu Karamanli ar atkārtotu iecelšanu premjerministra amatā.

Ministru prezidents pauda Latvijas valdības līdzjūtību sakarā ar nesen notikušajiem postošajiem mežu ugunsgrēkiem Grieķijā un piedāvāja palīdzību mežu atjaunošanā.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas ieinteresētību aktivizēt politisko dialogu ar Grieķiju visos līmeņos un uzaicināja Grieķijas prezidentu apmeklēt Latviju valsts vizītē. Valdības vadītājs akcentēja vēlmi turpināt Latvijas un Grieķijas parlamentu sadarbības grupu savstarpējo dialogu un izteica cerību uzņemt Rīgā Grieķijas Parlamenta grupu sadarbībai ar Latvijas Saeimu.

Puses pārrunāja ekonomisko sadarbību un atzina, ka tai ir liels potenciāls un ir svarīgi apzināt un izvērtēt Grieķijas un Latvijas tirgus iespējas. Aigars Kalvītis uzsvēra vēlmi veicināt grieķu interesi par Latviju un Baltijas reģionu kopumā, ko sekmēs AirBaltic tiešie lidojumi no Rīgas uz Atēnām.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par Latvijas un Grieķijas sadarbību Eiropa Savienībā (ES) un citās starptautiskajās organizācijās un izteica cerību, ka vēstniece sekmēs aktīvāku politisko dialogu, ekonomisko, kultūras un izglītības sakaru paplašināšanu starp abām valstīm.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu