Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegāciju pārrunāja Latvijas un Krievijas attiecību attīstību

Valsts kanceleja
29.09.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 29.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegāciju, kas atveda uz Latviju svētā labticīgā kņaza Ņevas Aleksandra relikvijas.

Delegācijas vadītājs Taškentas un Vidusāzijas metropolīts Vladimirs nodeva Ministru prezidentam sirsnīgus sveicienus no Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgā Patriarha Aleksija II, kurš joprojām ar lielu gandarījumu atceras savu viesošanos Latvijā un kurš svētīja šo Apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegācijas svētceļojumu uz Latviju. Metropolīts Vladimirs bija gandarīts, ka Latvijā valsts un valdības vadītāji domā par tautu, garīgām vērtībām un pauda pārliecību, ka tas veicinās pareizticīgās baznīcas uzplaukumu Latvijā.  

Ministru prezidents atzina, ka Patriarha Aleksija II vizīte Rīgā bija ļoti nozīmīgs notikums un veicināja Latvijas un Krievijas attiecību uzlabošanos. Aigars Kalvītis uzsvēra: „Latvija un Krievija ir valstis ar līdzīgu vēsturi un kultūru. Mūsu tautas viena otru labi pazīs, saprot un ciena. Mēs gribam paplašināt sadarbību kultūrā, ekonomikā un politikā.”

Ministru prezidents informēja Apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegāciju par Latvijā pārstāvētajām konfesijām un akcentēja valdības ciešo sadarbību ar visu konfesiju pārstāvjiem.

Delegācijas sastāvā esošais Krievijas Federācijas kultūras ministrs Aleksandrs Sokolovs pauda gandarījumu par iespēju apmeklēt Latviju un iepazīstināja ar nākamajā mēnesī paredzētajām Latvijas kultūras dienām Maskavā, kuru laikā viņam būs iespēja tikties ar Latvijas kultūras ministri un pārrunāt abu valstu ciešāku sadarbību kultūrā.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu