Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Japānas vēstnieku Latvijā pārrunāja ekonomiskās sadarbības iespējas

Valsts kanceleja
02.10.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 2.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Akiru Nakajimu (Akira Nakajima), kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par aktīvo Latvijas un Japānas politisko dialogu un augstāko valsts amatpersonu vizīšu apmaiņu. A.Kalvītis īpaši uzsvēra neseno Japānas Imperatora un Imperatores vizīti Latvijā, kas apliecināja abu valstu savstarpējo interesi un labās attiecības.

Valdības vadītājs uzsvēra: „Esam ieinteresēti paplašināt Latvijas un Japānas ekonomisko sadarbību, kurā ir vēl daudz neizmantotu iespēju, un aicinām Japānas uzņēmējus aktīvāk investēt Latvijā.”

Ministru prezidents akcentēja Latvijas kā stratēģiska ģeopolitiska centra nozīmi, kas nodrošina pieeju gan Eiropas Savienības, gan Krievijas un citu Austrumeiropas valstu tirgiem.

Puses pārrunāja iespējas sakārtot Latvijas un Japānas līgumtiesisko bāzi nodokļu un gaisa satiksmes jomā, veicināt abu valstu parlamentu sakarus, turpināt veiksmīgo sadarbību kultūrā, izglītībā, zinātnē un sportā.

Aigars Kalvītis sirsnīgi pateicās par Japānas valdības atbalstu Liepājas simfoniskās mūzikas orķestrim, Latvijas Nacionālajai operai, Latvijas valsts kinofotofonodokumentu arhīvam un Latvijas vēstures muzejam. Ministru prezidents izteica pateicību par iespēju studentiem apgūt japāņu valodu un iepazīties ar japāņu tautas kultūru un filozofiju Latvijas Universitātē.

 

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu