Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem pārrunāja klimata izmaiņas pasaulē

Valsts kanceleja
30.10.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Aigars Kalvītis vakar, 29.oktobrī, piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru sanāksme Oslo (Norvēģija), kas notika pirms ikgadējas Ziemeļu Padomes sesijas.

Darba sesijas laikā premjeri diskutēja par klimata izmaiņu problēmām pasaulē un to ietekmi uz Eiropu un Ziemeļu reģionu. Īpaša uzmanība bija pievērsta jautājumiem par iespējam attīstīt tādas tehnoloģijas, kas spētu samazināt CO2 izmešu daudzumu.

Premjeri bija vienisprātis, ka nepieciešama gan reģiona valstu, gan Eiropas Savienības (ES) kopēja rīcība, bet šīs aktivitātes būs sekmīgas tikai tajā gadījuma, ja ES spēs pārliecināt tādas valstis kā Ķīna, Indija, Brazīlija un Krievija par nepieciešamību samazināt CO2 izmešus.

Valdību vadītāji uzsvēra, ka ES nav spējīga vienpusēji atrisināt globālās sasilšanas un klimata izmaiņas jautājumu. Turklāt īpaša uzmanība jāpievērš līdzsvarotai pieejai, lai tiktu ievēroti gan ekonomiskie aspekti, gan valstu un ES kopumā konkurētspēja pasaulē.

Svarīgi izaicinājumi reģiona valstīm un ES ir paredzami 2009 gadā, kad Dānijā notiks ANO starptautiska konference par klimata izmaiņām. Tā prasīs pamatīgu sagatavošanas darbu, lai šīs tikšanās laikā tiktu panākti globāli, visām pasaules valstīm pieņemami risinājumi.

Tikšanās laikā premjerministri diskutēja par starptautiskām aktualitātēm, kas skar Afganistānu, Kosovu, Kaimiņu politiku un pārrunāja ES attiecības ar Krieviju.

Šodien Ministru prezidents dodas darba vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu