Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV finanšu ministra vietnieku Robertu Kimmitu

Valsts kanceleja
01.11.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien, 1.novembrī, Vašingtonā tikās ar ASV finanšu ministra vietnieku Robertu Kimmitu (Deputy Secretary of the U.S. Treasury Robert M. Kimmit).

Ministru prezidents iepazīstināja ASV finanšu ministra vietnieku ar Latvijas ekonomikas un finanšu sektora attīstības tendencēm, atzīmējot arvien pieaugošo ASV kapitāla līdzdalību gan finanšu sektorā, gan investīciju projektos.

Aigars Kalvītis informēja par veiktajiem pasākumiem Latvijas finanšu sektorā cīņā ar naudas atmazgāšanu, kur valdība pēdējo gadu laikā veikusi apjomīgu darbu, veidojot pastāvīgu dialogu ar bankām, uzraudzības un tiesībsargājošām iestādēm un starptautiskajiem partneriem. Šī darba rezultātā ir sasniegta augsta finanšu darījumu caurskatāmības pakāpe.

 Ministru prezidents akcentēja: ”Valdības sistemātiskais un mērķtiecīgais darbs finanšu un banku sektora attīstības jautājumos apliecina mūsu ieinteresētību nostiprināt Latviju kā reģionālu finanšu centru, kura tālākā attīstībā esam ieinteresēti cieši sadarboties ar ASV valdību un partneriem’’.

Latvijas valdība un Finanšu un kapitāla uzraudzības komisija uzskata par nepieciešamu attīstīt dialogu ne tikai ar ASV Finanšu ministriju, bet arī ar individuāliem ASV štatu finanšu sektora regulatoriem Svarīgs solis šī dialoga attīstībā būs rītdien paredzētā sadarbības memoranda parakstīšana starp Finanšu un kapitāla uzraudzības komisiju un Ņujorkas regulatoru.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu