Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Ungārijas Republikas premjerministru

Valsts kanceleja
22.11.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22.novembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ungārijas Republikas premjerministru Ferencu Ģurčāņu (Ferenc Gyurcsány), kas ieradies Latvijā darba vizītē.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja šā brīža abpusēji izdevīgo abu valstu dialogu, kas izveidojies kultūras, izglītības, aizsardzības, tieslietu un satiksmes jomās. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka ļoti liels attīstības potenciāls ir divpusējām tirdznieciski ekonomiskajām attiecībām.

Ungārijas premjers atzinīgi novērtēja Ungārijas uzņēmēju panākumus, noslēdzot sadarbības līgumus ar Latviju par trolejbusu piegādi un izteica cerību, ka nākotnē tiks noslēgti līdzīgi līgumi arī par tramvaju piegādi. A.Kalvītis savukārt norādīja, ka šodien Rīgā atklātā Ungārijas vēstniecība noteikti veicinās šīs sadarbības iespējas un sekmēs attiecību un kontaktu attīstību abu valstu starpā.

Ministru prezidenti pārrunāju vairākus aktuālus starptautiskos jautājumus. Tai skaitā par Eiropas Savienības reformas līgumu, kura noslēgšana varētu notikt tuvāko nedēļu laikā Lisabonā. Amatpersonas pieskārās arī Eiropas nākotnes jautājumiem un secināja, ka Ungārijas un Latvijas pozīcijas ir ļoti tuvas. Ungārijas premjers izteica priekšlikumu ciešāk sadarboties ES institūcijās, aizstāvot kopīgās intereses Briselē.

Tikšanās laikā Ministru prezidenti pieskārās Kosovas jautājumam un puses bija vienisprātis, ka šajā jautājumā nepieciešama koordinēta un konstruktīva sadarbība un jāpanāk ir vienošanās.

Ministru prezidenti pieskārās attiecību jautājumam ar Krieviju un iespējām šo sadarbību uzlabot – gan kultūras, gan zinātnes, gan tirdzniecības, gan enerģētikas jomās.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Ungārijas Republikas premjerministrs Ferencs Ģurčāņs piedalījās Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas sadarbības līgumu parakstīšanā - Latvijas Republikas Valdības un Ungārijas Republikas Valdības līgums par abpusējo pārstāvību diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās vīzu izsniegšanā un biometrisko datu vākšanā.

Pēc līguma parakstīšanas abas amatpersonas piedalījās preses konferencē un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 6-7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu