Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos

Valsts kanceleja
05.12.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 5.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem iesniedza paziņojumu par valdības atkāpšanos.

„Paziņoju par savu atkāpšanos no Ministru prezidenta amata un līdz ar to arī par visa Ministru kabineta atkāpšanos. Atbilstoši Ministru kabineta iekārtas likuma 9.pantam Ministru kabinets turpinās pildīt amata pienākumus līdz brīdim, kad pie amata pienākumu pildīšanas stāsies jaunais Ministru kabinets,” teikts Ministru prezidenta paziņojumā.

Vienlaikus Ministru prezidents A.Kalvītis uzsver, ka valdība savas darbības laikā ir panākusi Latvijai būtisku jautājumu sakārtošanu. Piemēram, panākusi vēsturisku vienošanos par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu; pirmo reizi izstrādājusi pārpalikuma budžetu 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta, domājot par Latvijas ekonomikas ilgtspējīgu attīstību un makroekonomiskās situācijas stabilizāciju. Tāpat praktiski pabeigta administratīvi teritoriālā reforma, kuras īstenošana ilgst jau vairāk nekā 10 gadus.

Pašreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša valdība darbojas kopš 2006.gada 7.novembra. Kopumā Ministru prezidenta amatā A.Kalvītis nostrādājis vairāk nekā 3 gadus.

 

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments
Tālr.: 67082828
E-pasts: prese@mk.gov.lv
www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu