Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas Federācijas ārlietu ministru pārrunāja ciešāku sadarbību

Valsts kanceleja
18.12.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 18.decembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Sergejs Lavrovs pauda gandarījumu par Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību aktivizēšanos kopš 2006.gada vasarā notikušās Ministru prezidenta Aigara Kalvīša tikšanās ar Krievijas Federācijas premjerministru Mihailu Fradkovu un pateicās Aigaram Kalvītim par viņa ieguldījumu pragmatisku attiecību veicināšanā starp abām valstīm. Ārlietu ministrs augstu novērtēja Ministru prezidenta vizīti Maskavā šā gada martā.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja līgumtiesiskās bāzes attīstību starp Latviju un Krieviju, parakstīto un ratificēto robežlīgumu, līgumus par sadarbību sociālajos jautājumos un apbedījumu jomā. Valdības vadītājs uzsvēra nepieciešamību parakstīt arī dzelzceļu sadarbības līgumu, investīciju aizsardzības līgumu un līgumu par neaplikšanu ar dubultajiem nodokļiem.

Krievijas ārlietu ministrs apliecināja atbalstu ciešākai abu valstu sadarbībai jaunu līgumu izstrādē, Starpvaldību komisijas darbā un konkrētu jautājumu risināšanai darba grupās un komisijās.

Ministru prezidents un Krievijas ārlietu ministrs bija vienisprātis, ka jāuzlabo situācija Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanas punktos - jāveido jauni robežas šķērsošanas punkti, jāuzlabo transporta infrastruktūra, jāievieš elektroniska kravu priekšdeklarēšana un jāveic citi pasākumi, lai mazinātu smago automašīnu rindas uz robežas.

Aigars Kalvītis uzaicināja Krievijas Federācijas premjerministru piedalīties Baltijas jūras Ministru Padomes darba sesijā Latvijā un izteica uzaicinājumu Krievijas premjerministram pirms vai pēc šī pasākuma apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Krievijas ārlietu ministrs pateicās par uzaicinājumu un pauda pārliecību, ka Krievijas premjerministrs piedalīsies Baltijas jūras Ministru padomes darbā un izvērtēs iespēju ierasties Latvijā oficiālā vizītē.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu