Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents norāda uz neatliekami risināmajiem jautājumiem un valdības rīcības plāna sagatavošanu 2008.gadam

Valsts kanceleja
02.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru kabineta sēdē trešdien, 2.janvārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis iepazīstināja valdības locekļus ar savu skatījumu par 100 dienās veicamiem neatliekamajiem darbiem, kā arī aicināja ministrus iesniegt priekšlikumus un papildinājumus par neatliekamajiem darbiem attiecīgajā nozarē.

I.Godmanis norādīja, ka no šodienas līdz nākamās nedēļas beigām notiks individuālas tikšanās ar katru valdības locekli, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus, kā arī Valdības deklarācijas izpildi. Ministru prezidents informēja, ka jau nosūtījis virkni jautājumu par neatliekamajiem darbiem izglītības un zinātnes ministrei, labklājības ministrei, tieslietu ministram, finanšu ministram un ekonomikas ministram, bet pārējiem valdības locekļiem jautājumus par neatliekamajiem darbiem un rīcības plānu Ministru prezidents plāno nosūtīt tuvākajās dienās.

Kā norādīja I.Godmanis, vienlaikus ar neatliekamo darbu sarakstu tiks gatavots Valdības rīcības plāns 2008.gadam, tajā iekļaujot katras ministrijas rīcības plānu šim gadam.

Ministru prezidents aicināja valdības locekļus kopā ar ministriju un sekretariātu vadību izvērtēt tos nepieciešamos tiesību aktu projektus, kurus pieņemšanai valdībā jāvirza jau tuvākajā laikā, lai nekavētu likumu izpildi. Kā arī izvērtēt kādi nepieciešami normatīvie akti jāsagatavo, lai realizētu Valdībā pieņemtās programmas un koncepcijas.

Valdības vadītājs informēja, ka 9.janvārī paredzēta tikšanās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un nozaru arodbiedrību pārstāvjiem, lai diskutētu par arodbiedrības problēmām un algu jautājumu, kā arī pārrunātu jautājumu, kas skar gaidāmo energo tarifu pieaugumu.

Ministru prezidents I.Godmanis norādīja, ka tuvākajā laikā plāno aicināt Latvijas Bankas vadību sniegt informāciju valdībā par makroekonomiskās attīstības prognozēm, bet Finanšu ministrijai sniegt ziņojumu par pretinflācijas programmas starprezultātiem.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts:prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu