Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas vēstnieku Latvijā pārrunāja abu valstu ciešāku sadarbību

Valsts kanceleja
03.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 3.janvārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju un pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumus. Viktors Kaļužnijs apsveica Ivaru Godmani ar jauno amatu un izteica cerību, ka Ministru prezidents turpinās veidot dinamiskas Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības.

Ivars Godmanis un Viktors Kaļužnijs pārrunāja turpmāko augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu – plānoto Latvijas Valsts prezidenta vizīti Krievijā un Krievijas premjerministra vizīti Latvijā šā gada vasarā, piedaloties Baltijas Jūras valstu padomes sesijā un paredzot arī atsevišķu vizīti Latvijā.

Valdības vadītājs un Krievijas vēstnieks apsprieda Latvijas un Krievijas robežas demarkāciju, kas ir nākamais svarīgais uzdevums pēc robežlīguma stāšanās spēkā. Ivars Godmanis uzsvēra, ka Latvijai šajā jomā jau ir pieredze, veicot Latvijas un Baltkrievijas robežas demarkāciju.

 Ministru prezidents akcentēja nepieciešamību uzlabot kravu caurlaidību robežkontroles punktos uz Latvijas un Krievijas robežas un izveidot jaunu robežas šķērsošanas punktu kravas transportam.

Ministru prezidents un Krievijas vēstnieks pārrunāja Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba turpināšanu, aktīvo darba grupu un ekspertu darbu, sagatavojot jaunus starpvalstu līgumus: investīciju aizsardzības līgumu un līgumu par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem. Puses bija vienisprātis, ka ir jāuzlabo sadarbība sociālajā jomā, tūrisma attīstībā, cīņā ar organizēto noziedzību un narkotiku apkarošanā.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Krievijas virzībai uz Pasaules Tirdzniecības organizāciju, īpaši uzsverot dzelzceļa tranzīta tarifu izlīdzināšanas nepieciešamību.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu