Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar zemkopības ministru pārrunā jautājumus zemkopības jomā saistībā ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem valdības darba pirmajās 100 dienās

Valsts kanceleja
04.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 4.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, pārrunāja zemkopības jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Ministru prezidents sarunā ar zemkopības ministru pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar piena pārstrādi, kā arī zemkopību, jo īpaši situāciju graudkopībā, ņemot vērā 2007.gada slikto graudaugu ražu Eiropā. Sarunas laikā tika pārrunātas zivsaimniecības nozares aktualitātes. Tika pārrunāts jautājumu loks, kas skar mežus – valsts mežu izmantošana, kā arī atsevišķas kokapstrādes tendences un nozares attīstību, jo īpaši pieaugot Latvijas koksnes izstrādājumu eksportam.

Ministru prezidents interesējās par atbildīgo dienestu gatavību novērst iespējamos draudus, sakarā ar atklātajiem putnu gripas gadījumiem Polijā. Zemkopības ministrs norādīja, ka Latvijā ir izstrādāta un aprobēta sistēma iespējamai putnu gripas ierobežošanai, un potenciālā slimības gadījumā nevarētu būt problēmas tās likvidēšanā.

Ministru prezidents I.Godmanis un zemkopības ministrs M.Roze arī pārrunāja jautājumu, kas skar gaļas pārstrādi, saistībā ar augstajām graudu izmaksām, kā arī iespējamajiem risinājuma variantiem.

Pārrunājot jautājumus, kuri skar zemkopības nozari, tika norādīts kopumā ar citām tautsaimniecības nozarēm saistīts jautājums – iespējamais darbaspēka trūkums nākotnē. Gan Ministru prezidents, gan zemkopības ministrs bija vienisprātis, ka jautājums jārisina kompleksi ar darba devējiem, lai neveidotos atbilstošas kvalifikācijas darbaspēka trūkums.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu