Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru pārrunā administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas jautājumus

Valsts kanceleja
07.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 7.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tikās ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu, kuras laikā pārrunāja reģionālās attīstības un pašvaldību jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem.

Tikšanās laikā Ministru prezidents un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs vienojās, ka visiem tiesību aktiem, kas saitīti ar administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, ir jābūt pieņemtiem līdz 2009.gada 1.janvārim. Tajā skaitā nepieciešams pieņemt tos likumus, kas saistīti ar rajona funkciju pārņemšanu visos jaunveidojamajos novados, kā arī jānosaka pasažieru pārvadājumu, izglītības iestāžu, veselības aprūpes iestāžu un citu pašvaldību funkciju nodošanu novadu kompetencē. Nepieciešams sagatavot izmaiņas tajos likumos, kas nosaka finanšu sadalījumu minēto funkciju veikšanai.

Sarunas laikā tika norādīts, ka arī pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas visās pašvaldībās tiks saglabātas iestādes kā pakalpojumu sniegšanas centri, vienlaikus paplašinot sniegto pakalpojumu pieejamību un klāstu. „Tieši tāds ir administratīvi teritoriālās reformas mērķis,” uzsver Ministru prezidents I.Godmanis.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu