Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar iekšlietu ministru pārrunā jautājumus iekšlietu jomā saistībā ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem valdības darba pirmajās 100 dienās

Valsts kanceleja
08.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 8.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu, pārrunāja iekšlietu jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Ministru prezidents un iekšlietu ministrs pārrunāja jautājumus, kuri saistīti ar dažādu noziegumu atklāšanu, kā arī norādīja uz veicamiem pasākumiem, lai efektīvi uzlabotu noziegumu atklāšanu. Īpašu uzmanību jāpievērš nelegālo narkotiku aprites ierobežošanai, nepilngadīgo noziedzības samazināšanai, kā arī sabiedrības atbalsta paaugstināšanai Iekšlietu ministrijas dienestiem. Sarunas laikā tika pārrunāta arī izglītības sistēmas pilnveidošana un darba kvalitātes paaugstināšana.

I.Godmanis sarunā ar M.Segliņu uzsvēra, ka nepieciešams visos Iekšlietu ministrijas dienestos izveidot kvalificētus analīzes un prognozēšanas struktūrvienības, lai spētu kvalitatīvi analizēt notiekošos procesus ikvienā sfērā, vai tā būtu ugunsdrošība vai noziedzības apkarošana. Tas rastu iespēju noteikt iemeslus un prognozēt to, kādā veidā šajās sfērās paredzama attīstība turpmākajos gados.

Ministru prezidents norādīja, ka īpaša uzmanība jāpievērš jautājumam par dūmu detektoru lietošanu, lai maksimāli veicinātu to ieviešanu privātajā sektorā. Jāapsver iespēja ieviest īpašu atbalsta programmu mazturīgajiem, lai viņu dzīvojamās telpas tiktu aprīkotas ar dūmu detektoriem, jo īpaši nosmakšana dūmos ir viens no lielākajiem cēloņiem cilvēku bojāejai ugunsgrēku laikā.

Ministru prezidents I.Godmanis un iekšlietu ministrs M.Segliņš pārrunāja jautājumus, kas skar satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību un drošību uz ūdens. Sarunas laikā tika uzsvērts, ka jāturpina attīstīt maksimāli plašu tehnisko līdzekļu (foto, video radari) pielietošanu satiksmes drošības uzraudzībā. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību uz ūdens, Ministru prezidents uzsvēra efektīvu dienestu sadarbības nozīmi, kā arī norādīja uz veiksmīgi līdzšinējo sadarbību šajā jomā starp Valsts policiju, Robežsardzi un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu