Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents vienojās ar e-pārvaldes ministri par svarīgākajiem uzdevumiem valdības deklarācijas īstenošanai

Valsts kanceleja
08.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Otrdien, 8.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās Inu Gudeli, vienojās par darbība prioritātēm elektronisko pakalpojumu un informācijas sabiedrības attīstības jomā.

Ministru prezidents uzdeva ministrei sagatavot Elektronisko pakalpojumu likumprojektu, kas ieviestu vienotus standartus un noteiktu kārtību, kā valsts iedzīvotājiem nodrošina elektronisko pakalpojumu pieejamību visos – gan valsts, gan pašvaldību – līmeņos.

Tāpat I.Godmanis sekretariātam uzdeva izstrādāt personu identitātes karšu koncepciju (ietverot elektroniskā paraksta izmantošanas iespējas), paredzot universālu un maksimāli plašu karšu pielietojumu nodokļu, izglītības, veselības u.c. jomās. „Šī brīža tehnoloģiju attīstība ļauj atvieglot iedzīvotāju ikdienas saziņu ar valsti. Tāpēc mūsu uzdevumus ir radīt daroties spējīgu sistēmu, kas nodrošinātu iespēju cilvēkiem no sava datora pieteikt vizīti pie ārsta, deklarēt ienākumus un saņemt citus ikdienas pakalpojumus,” norādīja I.Godmanis.

Ministru prezidents ar e-pārvaldes ministri pārrunāja arī izglītības iestāžu informācijas sistēmu sakārtošanas jautājumus. I.Gudele informēja, ka jau šobrīd programmā „Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas – izglītības kvalitātei” paredzēts gan finansējums, gan izstrādāts konkrēts rīcības plāns informācijas sistēmu izstrādei un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras izveidei, kas paredz datoru un lokālo tīklu izveidi skolās.

 

Ieva Aile
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67082902 / 29104676
E-pasts: Ieva.Aile@mk.gov.lv
www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu