Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pārrunā ar kultūras ministri kultūras jomas jautājumus valdības deklarācijas īstenošanai

Valsts kanceleja
10.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 10.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar kultūras ministri Helēnu Demakovu, izvērtēja kultūras jomas neatliekamos uzdevumus, kā arī veicamos darbus valdības deklarācijas īstenošanai.

Ministru prezidents I.Godmanis un kultūras ministre H.Demakova pārrunāja gatavošanās XXIV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkiem, tika uzsvērts paveiktais, kā arī norādīts, ka nepastāv negaidīti šķēršļi turpmākā svētku norises organizēšanā.

Tika pārrunāts arī jautājums par gatavošanos Latvijas Neatkarības 90.gadadienas svinībām.

Sarunā tika akcentēta nepieciešamība veicināt radošu ekonomiku, kuras mērķis ir radīt pamatu augstas pievienotās vērtības produktu – piemēram filmu, reklāmas, u.c., - attīstībā un ražošanā. H.Demakova uzsvēra, ka nepieciešams veicināt dizaina apmācības programmu apguvi dažādās mācību iestādēs.

Ministru prezidents un kultūras ministre pieskārās jautājumiem, kuri skar Kultūras ministrijas pārraudzībā esošos informātikas projektus, kā Nacionālās enciklopēdijas elektroniskā veidā izstrāde, arhīvu informācijas digitalizācija, u.c. projekti.

I.Godmanis un H.Demakova apsprieda paveikto Eiropas Savienības fondu apguvē kultūras jomas projektiem, kā arī plānotajiem.

Kultūras ministre iepazīstināja ar Kultūrkapitāla fonda paveikto un iecerēto, kā arī informēja par Latvijas muzeju aktualitātēm.

Pārrunājot „Gaismas pils” – Latvijas Nacionālās bibliotēkas - projekta nākotni, Ministru prezidenta I.Godmanis pauda viedokli, ka projekta realizāciju nedrīkst apturēt un tā realizācija ir jāturpina.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.: 67082922 / 29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu