Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pārrunā ar satiksmes ministru jautājumus valdības deklarācijas īstenošanai

Valsts kanceleja
11.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 11.decembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar satiksmes ministru Aināru Šleseru, kuras laikā pārrunāja neatliekamos uzdevumus satiksmes jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents I.Godmanis un satiksmes ministrs A.Šlesers īpaši pārrunāja esošo situāciju saistībā ar „Latvijas Pasts”. „Latvijas pastam” uzdots līdz 1.februārim sagatavot un iesniegt Satiksmes ministrijā uzņēmuma attīstības koncepciju. Pēc tās izvērtēšanas paredzēta Ministru prezidenta un satiksmes ministra atkārtota tikšanās, kurā tiks vērtēs piedāvātais uzņēmuma attīstības projekts, arī kontekstā ar Pasta bankas izveidi, jo jau šobrīd daudzos Latvijas reģionos pasta piegāde notiek zem pašizmaksas.

Liela uzmanība Ministru prezidenta un satiksmes ministra sarunā tika veltīta pasažieru pārvadājumiem - gan autobusu satiksme, gan dzelzceļa pārvadājumiem, kā arī dzelzceļa ritošā sastāva atjaunošana un infrastruktūras modernizācija, gan aviopārvadājumiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāta starptautiskās lidostas „Rīga” turpmāko attīstību, kā arī tās infrastruktūras pilnveidošanas plānus saistībā ar pasažieru plūsmas pieauguma nodrošināšanu.

Ministru prezidents I.Godmanis un satiksmes ministrs A.Šlesers tikšanās laikā pieskārās jautājumiem, kuri skar ceļu infrastruktūras līdzšinējo un plānoto attīstību nākamajiem gadiem, tajā skaitā esošo situāciju Eiropas Savienības fondu apguvē, kā arī ceļa fonda sadali valsts teritorijā.

Ministru prezidents norādīja uz valdības deklarācijā minētā uzdevuma - samazināt „melnos punktus” uz autoceļiem, turpināt neaizsargāto satiksmes dalībnieku drošības paaugstināšanas pasākumu īstenošanu, izbūvēt gājēju un velosipēdistu celiņus un pārejas divos līmeņos vietās ar intensīvu gājēju satiksmi – izpildes nodrošināšanu.

Sarunas laikā tika atzinīgi vērtēts paveiktais lai nodrošinātu platjoslas interneta pieejamību lauku apvidos. Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra, ka minētais projekts ir jāturpina, lai nodrošinātu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam visā valsts teritorijā izmantot pastāvīga pieslēguma elektronisko sakaru, tai skaitā interneta, pakalpojumus.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu