Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pārrunā ar vides ministru nozares jautājumus valdības deklarācijas īstenošanai

Valsts kanceleja
11.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 11.decembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar vides ministru Raimondu Vējoni, kuras laikā pārrunāja neatliekamos uzdevumus vides jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents un vides ministrs pārrunāja jautājums saistībā ar emisiju kvotām, tostarp kontekstā ar iespējamo ogļu elektrostacijas būvniecības ietekmi uz vidi.

Sarunā tika pievērsta uzmanība situācijām ar rīcību iespējamu vides katastrofu gadījumā, piemēram, pagājušajā gada marta mēnesī Daugavā noplūstot naftas produktiem no naftas vada Baltkrievijā. Tika uzsvērta nepieciešamība sadarbībai ar kaimiņvalstīm apzinot iespējamos riskus, kā arī veicot pasākumus šādu avārijas seku likvidēšanā starpvalstu līmenī, kā arī sadarbība starp Latvijas dienestiem.

Ministru prezidents I.Godmanis un vides ministrs R.Vējonis tikšanās laikā pieskārās jautājumiem, kuri skar - vides aizsardzību, Eiropas Savienības fondu izlietojumu dažādos vides projektos, vides inspektoru dienesta darbu, situāciju nacionālajos dabas parkos.

Ministru prezidenta un vides ministra sarunā būtiska uzmanība tika veltīta atjaunojamo energoresursu izmantošanas un veicināšanas pasākumu projektiem. Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra: „Situācijā, kad ir jāizvērtē visi iespējamie risinājumi energoapgādes jomā, nopietni ir jāapsver arī alternatīvo energoresursu izmantošana.”

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu