Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izdarīs izmaiņas noteikumos par aizsargjoslām ap valsts aizsardzības objektiem un šo aizsargjoslu

Valsts kanceleja
28.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Rīt, 29.janvārī Ministru kabinets paredzējis izskatīt grozījumus noteikumos par aizsargjoslām ap valsts aizsardzības objektiem un šo aizsargjoslu platumu, tos papildinot ar jauniem objektiem – Ministru kabineta ēku, vairākiem Ārlietu ministrijas objektiem un Satiksmes ministrijas ēku.

Valsts kancelejai jānodrošina valdības ēkas drošība un ekspluatācija, kā arī ārzemju diplomātiskā un konsulārā korpusa pārstāvju, valdības locekļu piekļūšana un atrašanās Ministru kabineta ēkā. Lai novērstu dažādu apdraudējuma situāciju veidošanos valsts nozīmes objektu tuvumā un īstenoto drošības apdraudējuma risku pārvarēšanas pasākumus, tai skaitā lai novērstu iespējamos noziegumus pret valsti (piemēram, risku novēršana, kas ir saistīta ar terorisma draudiem, spiegošanu, augstāko valsts amatpersonu veselības un dzīvības apdraudējumiem), noteikumi papildināti ar minētajiem objektiem.

Izstrādātie grozījumi pamatā nosaka saimnieciskas darbības aizliegums ap minētajām ēkām. Šie grozījumi nekādā ziņā neatsauksies uz publisko pasākumu, tostarp sapulču, gājienu un piketu rīkošanu. Šo jomu reglamentē likums „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kura 3.pants pasaka: „šo tiesību izmantošanu nedrīkst pakļaut nekādiem ierobežojumiem” , kā arī „ valsts ne tikai nodrošina pulcēšanās iespējas, bet arī gādā, lai pulcēšanās netiktu traucēta”. Izvērtējot esošo situāciju ir secināts, ka ap minētiem valsts nozīmes objektiem nepieciešams izveidot aizsargjoslu 25 metru platumā.

Vienlaikus sagatavoti grozījumi noteikumos par uzturēšanās ierobežojumiem aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem. Grozījumi paredz, ka aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem, kas nav Aizsardzības ministrijas valdījumā, lietojumā vai turējumā, bez saskaņošanas ar Aizsardzības ministriju ir aizliegts: nokraut materiālus, kas nav saistīti ar valsts aizsardzības objekta renovāciju vai rekonstrukciju, kā arī novietot mehāniskos transportlīdzekļus un traktortehniku vai citu tehniku, kas netiek izmantota valsts aizsardzības objektā izvietoto valsts pārvaldes institūciju funkciju izpildes nodrošināšanai.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu