Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Latvijas Darba devēju konfederāciju pārrunā Latvijas tautsaimniecības turpmāko attīstību

Valsts kanceleja
31.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Ivars Godmanis ceturtdien piedalījās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ārkārtas padomes sēdē, lai pārrunātu aktuālākos Latvijas tautsaimniecības jautājumus.

Ministru prezidents I.Godmanis aicināja LDDK izvērtēt iespēju deleģēt nozaru speciālistus, ar kuriem valdība slēgtu līgumu, kas sniegtu savu skatījumu un priekšlikumus tautsaimniecības attīstībai, īpaši uzmanību veltot ražošanas, kā arī eksportējošo nozaru attīstībai.

Ministru prezidents norādīja, ka, ilgtermiņā analizējot Latvijas rūpniecības un eksporta nozaru attīstību, jāsecina, ka līdzšinējās valsts piedāvātās eksporta atbalsta formas faktiski ir bankrotējušas. I.Godmanis: „Mēs šobrīd apzinām, kāpēc šīs programmas nav bijušas pietiekami sekmīgas. Tāpēc nekavējoties ir jārod risinājums, kā valsts var efektīvāk atbalstīt šo sfēru, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondus, iespējams, arī pārskatot nodokļu politiku attiecībā uz reinvestēto peļņu, kā arī energoefektivitātes paaugstināšanu.

Ministru prezidents un LDDK pārstāvji pārrunāja apstiprināto valdības 100 dienu neatliekamo pasākumu plānu un valdības Rīcības plānu 2008.gadam. I.Godmanis aicināja sniegt šiem dokumentiem vērtējumu, kritiku un ieteikumus, lai valdības darbs plāna realizācijā sekmētu ekonomikas attīstību, sabiedrības labklājības pieaugumu un vispārējā dzīves līmeņa celšanos valstī, akcentējot valsts sociālā atbalsta, pensiju un pabalstu palielināšanas saistību ar uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmēju maksāto nodokļu pieaugumu.

Padomes sēdes laikā liela uzmanība tika veltīta izglītības jautājumiem – īpaši profesionālās un augstākās izglītības atbilstībai darba tirgus prasībām. Tāpat tika secināts, ka ir jāprecizē bezdarbnieku apmācības programmas atbilstoši darba tirgus prasībām un balstoties uz nozaru asociāciju sniegto informāciju par tām profesijām, kurās trūkst speciālistu.

Papildus informācijai lūdzam zvanīt Ministru prezidenta padomniekam Kristam Leiškalnam, tālr.29550556.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu