Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Lietuvā pārrunā nozīmīgus divpusējo attiecību un reģionālās sadarbības jautājumus

Valsts kanceleja
08.02.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 8.ferbruārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, atrodoties oficiālajā vizītē Lietuvā, tikās ar Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamkusu (Valdas Adamkus) un Lietuvas premjerministru Ģediminu Ķirķilu (Gediminas Kirkilas).

Tikšanās laikā ar Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamkusu tika pārrunāts Latvijas – Lietuvas jūras robežas jautājums, enerģētikas politika gāzes un elektrības jomā, Baltijas vienotības un ekonomiskās sadarbības aspekti. Lietuvas prezidents Valds Adamkus Latvijas premjeram pasniedza nozīmīgu valsts apbalvojumu – Lielo Komandora krustu – par valstu draudzīgo un veiksmīgo attiecību stiprināšanu.

Savukārt tikšanās laikā ar Lietuvas premjerministru Ģediminu Ķirķilu notika detalizētāka saruna par valstu divpusējām attiecībām un reģionālajiem jautājumiem. Enerģētikas drošības politikas jomā premjeri apsprieda Ignalinas atomelektrostacijas jautājuma virzību. Tāpat tika pārrunāta Nord Stream un Amber gāzesvadu projektu jautājumi. Premjeri vienojās, ka Amber gāzesvada būvniecības ieceres būtu jāskata Eiropas Savienības un Krievijas līmenī, piedāvājot alternatīvu sauszemes maršrutu no Krievijas uz Vāciju, šķērsojot Baltijas valstu un Polijas teritorijas.

Transporta infrastruktūras jomā I.Godmanis informēja par VIA Baltica projekta realizāciju un nepieciešamību pabeigt Ķekavas apvedceļa būvniecību. Tāpat pārrunāts Rail Baltic projekta realizācijas iespējas, nodrošinot pasažieru un transporta pārvadājumu pakalpojumus starp Eiropu un Krieviju. I.Godmanis norādīja, ka arī šis ir ne vien Latvijas un Lietuvas, bet visas Eiropas Savienības jautājums, kura risināšanā nepieciešams Krievijas puses atbalsts un gatavība ieviest Eiropas standartiem atbilstošu tehnisko nodrošinājumu.

Eiropas Savienības lietu kontekstā tika apspriests Lisabonas līgums un kaimiņu politikas stiprināšana Gruzijā, Moldovā un Ukrainā.

Šīs dienas darba kārtībā I.Godmanim vēl paredzēta tikšanās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoru Muntjanu (Viktoras Muntianas), ekonomikas un finanšu ministriem, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem. Tāpat paredzēta ziedu nolikšana Lietuvas brīvības cīņās kritušo memoriālā. Savukārt sestdien, 9.februārī Latvijas premjers tiksies ar Klaipēdas mēru un apmeklēs Klaipēdas ostu.

Žurnālistu ievērībai! Papildus informāciju par vizītes norisi un Ministru prezidenta Ivara Godmaņa komentārus iespējams saņemt, zvanot Ministru prezidenta padomniekam sabiedrisko attiecību jautājumos Kristam Leiškalnam – tālrunis: 29496686.

 

Ieva Aile
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67082902 / 29104676
E-pasts: Ieva.Aile@mk.gov.lv
www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu