Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar ASV vēstnieku Latvijā

Valsts kanceleja
14.02.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 14.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čarlzu V.Larsonu (Charles W.Larson), kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja iespējas tālāk attīstīt abu valstu savstarpējo sadarbību dažādās jomās – tai skaitā intensificēt ekonomisko sadarbību un aktivizēt ASV investīciju pieplūdumu Latvijā.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas pievienošanos ASV Bezvīzu programmai. ASV vēstnieks pozitīvi novērtēja Latvijas pievienošanos Šengenas līguma telpai un jauno biometrisko pasu ieviešanu. Vēstnieks ļoti augsti novērtēja Latvijas atklātību pasu izsniegšanas pārkāpumu atklāšanā un likvidēšanā.

Ministru prezidents ar ASV vēstnieku pārrunāja enerģētikas jautājumus, Latvijas ieinteresētību attīstīt transporta, tranzīta, tirdzniecības un finanšu procesus. Amatpersonas pārrunāja arī sadarbību drošības politikas jomā.

Ministru prezidents un ASV vēstnieks pārrunāja arī starptautisko situāciju pasaulē, pieskārās Irānas un Afganistānas jautājumiem. Amatpersonas pārrunāja ASV priekšvēlēšanu gaitu un perspektīvas.

ASV vēstnieks pauda gandarījumu par iespēju būt Latvijā, iepazīties ar Latvijas tautu, kultūru un izteica gandarījumu par iespēju šogad vērot Latvijas Dziesmu un deju svētkus klātienē.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 6-7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu