Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā pārrunāja abu valstu aktuālos jautājumus

Valsts kanceleja
20.02.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 20. februārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Kristianu Verdonku (Christian Verdonck), kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents un Beļģijas vēstnieks pārrunāja abu valstu aktuālos jautājumus. Ivars Godmanis iepazīstināja Kristianu Verdonku ar Latvijas ekonomisko attīstību un valdības centieniem stabilizēt valsts ekonomisko situāciju, kā arī plāniem nākotnē ieviest eiro. Beļģijas vēstnieks uzsvēra fiskālās stabilitātes nozīmi, lai valsts varētu sekmīgi pievienoties Eiropas Savienības vienotajai valūtai.

Latvijas valdības vadītājs informēja par iecerēm veicināt visu valsts reģionu līdzsvarotu attīstību, izmantojot ES struktūrfondu līdzekļus, vienlaikus akcentēja grūtības – nevienmērīgo valsts apdzīvotību un mazo iedzīvotāju skaitu.

Ministru prezidents un Beļģijas vēstnieks apsprieda sociālos jautājumus, nodokļu politiku, banku sektora attīstību, investīciju piesaisti, kā arī loģistikas un transporta infrastruktūras jautājumus.

Puses pārrunāja Eiropas Savienības Lisabonas līguma ratifikācijas procesu. Kristians Verdonks informēja par Beļģijas vadošo partiju un iedzīvotāju atbalstu Lisabonas līguma ratifikācijai. Ministru prezidents un Beļģijas vēstnieks apmainījās ar viedokļiem par Kosovas jautājumu un citiem starptautiskiem jautājumiem.

 

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu