Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Pilnveidos Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta Sadarbības memoranda īstenošanas padomes darbības tiesisko regulējumu

Valsts kanceleja
28.02.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Lai uzlabotu Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandā noteikto mērķu sasniegšanu, sagatavoti grozījumi Ministru Kabineta (MK) noteikumos. Tie paredz pilnveidot Nevalstisko organizāciju un MK Sadarbības memoranda īstenošanas padomes darbības tiesisko regulējumu. Valsts kancelejas sagatavoti grozījumi izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē 28.februārī.

Lai nodrošinātu padomes darba efektivitāti un nevalstisko organizāciju ieinteresētību nodrošināt pārstāvību padomes darbā, tiek ietverts nosacījums, ka gadījumā, ja nevalstiskā organizācija, kura pārstāvēta padomes sastāvā, nenodrošina viena gada ietvaros pārstāvja dalību trijās padomes sēdēs, vietu padomē ieņem pārstāvis no nākamās nevalstiskās organizācijas, kura ir informējusi padomes sekretariātu par vēlmi darboties padomē.

Lai nodrošinātu lielāku iespēju nevalstisko organizāciju izvirzītajiem pārstāvjiem darboties padomes vadītāja vietnieka amatā, tiek saīsināts padomes vadītāja vietnieka pilnvaru termiņš no viena gada un sešiem mēnešiem līdz vienam gadam. Paredzēts noteikt, ka minēto pilnvaru termiņu var pagarināt līdz sešiem mēnešiem (spēkā esošā noteikumu redakcija paredzēja iespēju pagarināt padomes vadītāja vietnieka termiņu vēl par vienu gadu).

Grozījumi paredz noteikt, ka Valsts kancelejas pienākums ir nodrošināt padomē izskatāmo jautājumu un pieņemto lēmumu pieejamību, publicējot informāciju Ministru kabineta mājas lapā internetā un informējot memorandu parakstījušām nevalstiskās organizācijas.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu