Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Igaunijas premjerministru pārrunā starptautiskās un abu valstu aktualitātes

Valsts kanceleja
07.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 7.martā Ministru prezidents Ivars Godmanis, atrodoties darba vizītē Igaunijā, tikās ar Igaunijas Republikas premjerministru Andrusu Ansipu (Andrus Ansip)

Ministru prezidents ar Igaunijas premjerministru pārrunāja starptautiskās aktualitātes, tajā skaitā gatavošanos un pozīciju saskaņošanu Eiropas Padomes, NATO samita un Baltijas jūras valstu padomes sēdei.

Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji vienojās par kopīgu pozīciju gandrīz ikvienā jautājumā. Tikšanās laikā ar Igaunijas premjerministru A.Ansipu notika detalizētāka saruna par valstu divpusējām attiecībām un reģionālajiem jautājumiem, enerģētikas jautājumiem, vides jomu, tika pārrunāta kaimiņu politikas stiprināšana Gruzijā, Moldovā un Ukrainā.

Sarunas laikā valdību vadītāji pārrunāja ekonomiskās situācijas attīstību abās valstīs, jo šobrīd gan Latvija, gan Igaunija saskaras ar strauju cenu pieaugumu, iekšzemes kopprodukta pieaugumu tempu palēnināšanos un ļoti straujas ekonomikas attīstības pāreju stabilizācijas fāzē.

Abu valstu premjerministri bija vienisprātis par visu Baltijas valstu tirgus savstarpējo integritāti un nepieciešamību saskaņot jebkādas izmaiņas nodokļu politikā.

Plašāku informāciju par vizītes norises gaitu iespējama sazinoties ar Ministru prezidenta preses sekretāru Edgaru Vaikuli, tālr.: + 371 29209714.

 

Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
6-7082912 / 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu