Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents saņem augstu Igaunijas apbalvojumu

Valsts kanceleja
07.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Vakar, 6.martā Ministru prezidents Ivars Godmanis, atrodoties darba vizītē Igaunijā, tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu (Toomas Hendrik Ilves), kuras laikā pārrunāja abu valstu sadarbības jautājumus.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess tikšanās laikā pasniedza Latvijas valdības vadītājam I.Godmanim nozīmīgu Igaunijas valsts apbalvojumu – Māras zemes krustu (Maarjamaa Rist), par valstu draudzīgo un veiksmīgo attiecību stiprināšanu. Māras zemes krusts ir augstākais apbalvojums, kuru pasniedz ārvalstniekiem, kuriem ir īpaši nopelni Igaunijas labā.

Vakar notika Ministru prezidenta I.Godmaņa tikšanās ar Igaunijas Republikas ekonomikas un komunikāciju ministru Juhanu Partsu (Juhan Parts). Sarunu laikā tika pārrunāta abu valstu ekonomiskā situācija, kā arī aktuālākās tendences inflācijas mazināšanā un ekonomiskās situācijas stabilizācijā, jo šobrīd abas valstis piedzīvo iekšzemes kopprodukta pieauguma izlīdzināšanos. Viena no sarunu svarīgākajām tēmām I.Godmaņa un J.Partsa tikšanās laikā bija – elektroenerģijas jaudu palielināšanas nepieciešamība, kā arī Baltijas valstu kopējā projekta jaunās atomelektrostacijas būvniecībā Ignalinā virzība.

Vakarā par godu Latvijas Republikas Ministru prezidentam Ivaram Godmanim Igaunijas Republikas premjerministrs Andrus Ansips (Andrus Ansip) rīkoja svinīgās vakariņas, kuru laikā valdību vadītāji iezīmēja galvenos sarunu tematus, kuri tiks pārrunāti šodienas tikšanās laikā.

Šodien pēc valdību vadītāju tikšanās notiks kopīga preses konference. Kā arī Ministru prezidentam I.Godmanim paredzēta tikšanās ar Tallinas mēru E.Savisāru.

Plašāku informāciju par vizītes norises gaitu iespējama sazinoties ar Ministru prezidenta preses sekretāru Edgaru Vaikuli, tālr.: + 371 29209714.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu