Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina noteikumu projektus par Eiropas Sociālā fonda atbalstu nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām

Valsts kanceleja
13.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 13.martā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādātos noteikumu projektus par Eiropas Sociālā fonda darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitātēm - „Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana” un „Atbalsts nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām kapacitātes stiprināšanā Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto pasākumu ieviešanā”.

Noteikumu projekta par nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšanu mērķis ir panākt aktīvu un kvalitatīvu nevalstiskā sektora līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā un publisko pakalpojumu sniegšanā.

Noteikumu projekta par atbalsta sniegšanu nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām kapacitātes stiprināšanai Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto pasākumu ieviešanā mērķis ir panākt aktīvu un kvalitatīvu nevalstiskā sektora un pašvaldību līdzdalību Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto aktivitāšu ieviešanā.

Abi noteikumu projekti nosaka Eiropas Sociālā fonda apakšaktivitāšu īstenošanas kārtību, prasības projektu iesniedzējiem un iesaistīto institūciju funkcijas un kompetenci.

Viena no būtiskākajām noteikumu projektu sastāvdaļām ir projekta iesnieguma vērtēšanas kritēriji, kas ir apspriesti ar nevalstiskajām organizācijām, sociālajiem un reģionālajiem partneriem, un sabiedrisko apspriežu laikā paustie ieteikumi ir iestrādāti noteikumu projektos.

Laika posmā 2008. līdz 2013.gadam nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšanai plānotais kopējais finansējums ir 2 459 814 lati, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums – 2 090 842 lati, savukārt atbalstam nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām kapacitātes stiprināšanai Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto pasākumu ieviešanā plānotais kopējais finansējums ir 1 967 851 lats, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums – 1 672 674 lati.

Noteikumu projekti ir pieejami Ministru kabineta interneta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vsssanaksmes/izsludinato-projektu-tabula/ .

Ieteikumus, kā arī jautājumus par noteikumu projektiem aicinām sūtīt uz e-pastu: essd@mk.gov.lv līdz 2008.gada 31.martam.

Plašāka informācija par Eiropas Sociālā fonda programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitātēm ir pieejama Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi”: http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/parmums/administrativas-kapacitates-stiprinasana/

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu