Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pauž Latvijas nostāju enerģētikas jomā

Valsts kanceleja
14.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Vakar, 13.martā, Ministru prezidents Ivars Godmanis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards piedalījās Eiropadomes sēdē, kurā tika apspriesti Lisabonas stratēģijas, enerģētikas, klimata un arī finanšu tirgus stabilitātes jautājumi.

Latvijai nozīmīgākais šajā darba sesijā bija enerģētikas un klimata jautājums, kurā Latvija pauda savu nostāju. Latvijas valdības vadītājs padomes sēdē uzsvēris, ka Eiropas Savienībai ir jārespektē Latvijas īpašā situācija enerģētiskas jomā. Latvijas un pārējo Baltijas valstu energoapgādes sistēmas izolācija no pārējās ES rada ciešākas sadarbības nepieciešamību starp ES dalībvalstīm un starpsavienojumu (interconnections) būvniecību.

Ivars Godmanis uzsvēra, ka Latvija atbalsta kopīgo ES politiku un tās vides prasības klimatam labvēlīgākas enerģijas ražošanā, tajā pašā laikā aicināja ievērot Latvijas īpašo situāciju atjaunojamo energoresursu izmantošanā enerģijas ražošanai, kā arī ES konkurētspējas nodrošināšanai pasaules kopējā tirgū.

„Latvija atbalsta ES izvirzīto mērķi kļūt par līderi tīras, klimatam labvēlīgas enerģijas tirgū, taču, ja mums nesekos lielākie vides un klimata piesārņotāji – Ķīna, Indija, Krievija, ASV – tas Eiropai draud ar konkurētspējas mazināšanos”, teica I.Godmanis.

Šie paši jautājumi ceturtdien tika apriesti arī ar Ziemeļu un Baltijas valstu vadītājiem.

Savukārt šodien turpināsies Eiropadomes sēde, kurā tiks apkopoti valstu viedokļi par vakar apspriestajiem jautājumiem, kā arī apstiprināts Secinājumu projekts.

 

Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 6-7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu