Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Sagatavots Valsts kancelejas 2007.gada publiskais pārskats

Valsts kanceleja
20.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 20.martā, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane apstiprināja Valsts kancelejas 2007.gada pārskatu. Tajā apkopota informācija par aizvadītā gada prioritātēm un paveikto, kā arī iezīmēti svarīgākie darbības virzieni 2008.gadam.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atzīst, ka 2007. gads Valsts kancelejā bijis ļoti darbīgs – tā laikā izdevies īstenot jaunus vietēja un starptautiska mēroga projektus, izstrādāt mūsu iestādei un visai valsts pārvaldei nozīmīgus dokumentus, attīstīt un uzlabot sadarbību ar valsts pārvaldes iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un atsevišķiem sabiedrības pārstāvjiem. „Valsts kancelejas stiprā puse ir augstu novērtēti, profesionāli un atsaucīgi darbinieki, tomēr ir lietas, kas vēl jāuzlabo – mums jākļūst aktīvākiem, skaidrojot Valsts kancelejas jaunās iniciatīvas un nostāju dažādos jautājumos,” pauž G.Veismane.

Ministru prezidents Ivars Godmanis norāda, ka 2007.gads bijis pilsoniskās izaugsmes un līdzdalības gads, kas aicina nekad neaizmirst, ka ar sabiedrību ir jārunā un tās viedoklis ir jārespektē. „Valsts kancelejas galvenais uzdevums šajos apstākļos ir aktīvi piedalīties valdības politikas plānošanā, koordinēt politikas īstenošanu valsts līmenī, informēt un iesaistīt sabiedrību valdības lēmumu pieņemšanā. 2008.gadā Valsts kancelejai jāturpina darbs labas pārvaldības principu stiprināšanā valsts pārvaldē, īpaši pievēršot uzmanību racionālai un stratēģiskai finanšu vadībai, kā arī kvalitatīvu sabiedrībai nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanai,” uzsver I.Godmanis.

2008.gadā Valsts kanceleja turpinās politikas plānošanas un koordinācijas sistēmas pilnveidošanu, valdības komunikācijas politikas pilnveidošanu, kā arī citu specifisku funkciju veikšanu. Īpaša uzmanība tiks pievērsa Valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības politikas plānošanai un īstenošanai un Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanai valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā.

Valsts kancelejas 2007.gada publiskais pārskats pieejams Ministru kabineta interneta mājas lapā http://www.mk.gov.lv/lv/vk/gada-parskats/

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde. Tai ir trīs galvenie darbības virzieni – Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba nodrošināšana, valsts pārvaldes politikas plānošana un īstenošana, kā arī tādu specifisku funkciju veikšana kā PSRS okupācijas režīma seku izvērtēšana, starptautisku sadarbības projektu īstenošana un valsts pārstāvība strīdu risināšanā ārvalstu un starptautiskajās tiesās.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702
Liena.Muraskina@mk.gov.lv, www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu