Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents vada Garīgo lietu padomes sēdi

Valsts kanceleja
27.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, Ministru prezidents Ivars Godmanis vadīja Garīgo lietu padomes sēdi, kurā piedalījās valdības locekļi, Saeimas deputāti un Latvijas reliģisko konfesiju pārstāvji.

Ministru prezidents Ivars Godmanis sēdes sākumā informēja padomes locekļus par paveikto darbu, lai apzinātu valsts sniegtā atbalsta apjomu nevalstiskajām organizācijām un reliģiskajām konfesijām laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam. Ministru prezidents norādīja, ka jau tuvākajā laikā minētā informācija tiks publicēta internetā, lai ikviens varētu iepazīties, kādām organizācijām, kādā apjomā un kādiem mērķiem sniegts atbalsts. Kā norādīja Ministru prezidents: „Sniegtais atbalsts laika posmā no 2004. līdz 2008.gadam reliģiskajām organizācijām katru gadu ir bijis atšķirīgs. Šobrīd ir nepieciešams apzināt, kādā apjomā valsts varētu sniegt atbalstu turpmāk, un tam jābūt zināmam precīzi ilgtermiņā.”. Ministru prezidents izteica atbalstu valsts finansējuma piešķiršanai dievnamu kā kultūras un garīgā mantojuma atjaunošanai.

Padomes sēdē Romas Katoļu baznīcas metropolīts Kardināls Jānis Pujats informēja par esošo situāciju kristīgās mācības vai ētikas apguvē 1.-3. klasei, kā arī norādīja uz nepieciešamību izvērtēt iespēju apgūt kristīgo mācību vai ētiku arī vēlākajās pamatskolas klasēs. Kardināls J.Pujāts izteica aicinājumu, lai skolu bibliotēkās būtu pieejama Bībele, un skolēni varētu iepazīties ar šo avotu. Uzrunājot padomes locekļus Kardināls J.Pujāts norādīja, ka būtu jāsekmē aktīvāka tradicionālo konfesiju bīskapu viesošanās izglītības iestādēs, lai skolēnus iepazīstinātu ar kristīgajām vērtībām un mācību.

Ministru prezidents I.Godmanis pauda uzskatu, ka izglītības iestāžu apmeklējums no tradicionālo reliģisko konfesiju pārstāvju puses pirms valsts svinamajiem reliģiskajiem svētkiem – Ziemassvētkiem un Lieldienām, būtu lieliska iespēja uzrunāt visu skolu, un tādējādi rosinātu bērnu un viņu vecāku interesi par šo svētku nozīmību un kristīgo mācību. Lai rastu iespēju paplašināt pamatskolās kristīgās mācības vai ētikas apguvi, ir jāiegūst plašāka informācija no Izglītības un zinātnes ministrijas par esošo apmācību, norādīja Ministru prezidents.

Padomes locekļi pārrunāja jautājumu par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu reliģiskajām organizācijām, kā arī ar esošajām problēmām, piemērojot šo statusu. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Jānis Šmits informēja, ka uzaicinās uz komisijas sēdi Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas un īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās pārstāvjus, lai pārrunātu minēto problēmu iespējamos risinājuma variantus likumdošanā.

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
67082922/ 29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu