Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tiekas ar Zviedrijas valdības un uzņēmumu pārstāvjiem

Valsts kanceleja
31.03.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 31. martā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes laikā Zviedrijā tikās ar Zviedrijas premjerministru Frederiku Reinfeltu (Frederik Reinfeldt), Zviedrijas premjerministra vietnieci un ekonomikas ministri Maudu Ulofsoni (Maud Oloffsson) un finanšu ministru Anderšu Borgu (Anders Borg), kā arī telekompānijas „TeliaSonera” un enerģētikas kompānijas ,,Svenska Kraftnat” vadību.

Tikšanās laikā ar Zviedrijas premjeru Ministru prezidents pārrunāja ar Eiropas kopīgo politiku saistītos jautājumus, kā arī jautājumus, kurus plānots pārrunāt Baltijas jūras valstu padomes vadītāju sēdē šā gada jūnijā.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas un Zviedrijas tirgi ir cieši saistīti. Zviedrija tiešā un netiešā veidā ir viens no lielākajiem investoriem Latvijā dažādos sektoros – banku, telekomunikāciju un citās jomās.

Ministru prezidents ar finanšu ministru detalizētāk pārrunāja Zviedrijas banku meitas uzņēmumu darbību Latvijā mājokļu un hipotekāro kredītu jomā. Tāpat tika analizēta kredītu struktūra un secināts, ka riska kredītu īpatsvars ir ļoti zems un tas nepārsniedz 0.6%.

Ar premjerministra vietnieci un ekonomikas ministri, Zviedrijas energokompānijas pārstāvjiem Ministru prezidents galvenokārt pārrunāja starpsavienojuma starp Latviju un Zviedriju jautājumus.

Savukārt tikšanās laikā ar „TeliaSonera” vadību puses atkārtoti informēja par savu pozīciju „Lattelecom” un LMT akciju daļu pārdošanas jautājumos.


Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 6-7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu