Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā

Valsts kanceleja
02.04.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 2.aprīlī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Čangu Liminu (Zhang Limin).

Vēstnieks pie Ministru prezidenta ieradās iepazīšanās vīzītē, kuras laikā pārrunāja Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību aktuālos jautājumus, ekonomisko sadarbību un politikas aktualitātes. Sarunas gaitā tika atzinīgi novērtēts līdzšinējais starpvalstu dialogs un nepieciešamība tālāk sekmēt sadarbību ekonomikā, zinātnē, izglītībā un kultūrā.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesi paplašināt ekonomiskos sakarus ar Ķīnu – it īpaši tranzīta, dzelzceļa pārvadājumu un ostu izmantošanas jomā. Valdības vadītājs īpaši akcentēja iespēju izmantot Latvijas transporta, tranzīta un loģistikas infrastruktūru Ķīnas tirdzniecībai ar Eiropas Savienības (ES) valstīm un attīstīt Latviju kā reģiona loģistikas centru. Ministru prezidents aicināja Ķīnas pusi intensificēt darbu pie dzelzceļa sadarbības transporta grupas veidošanas.

Ministru prezidents atgādināja Latvijas iepriekšizteikto interesi virzīt uz priekšu jautājumu par tiešo aviosatiksmi starp Rīgu un Pekinu uzsverot nepieciešamību organizēt atbildīgo ministriju ekspertu tikšanos, lai iepazītos ar Rīgas lidostas iespējām un apspriestu tiešās aviosatiksmes iespējas.

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija Taivanā un Tibetā. Taivanas jautājumā Ministru prezidents vēlreiz apliecināja Latvijas valdības konsekventi īstenoto vienas Ķīnas politiku un atzīmēja, ka minētā jautājuma risinājums ir panākams vienīgi miermīlīgā ceļā. Apspriežot situāciju Tibetā Ministru prezidents pauda noraidošu attieksmi pret jebkāda veida vardarbību, uzsverot, ka tikai dialoga ceļā ir panākams ilgtspējīgs risinājums. Ministru prezidents norādīja, ka šo jūtīgo jautājumu veiksmīgu risinājumu veicinātu Ķīnas spēja atklāti un skaidri informēt pasauli par situāciju Tibetā, nodrošināt diplomātu un starptautisku žurnālistu klātbūtni reģionā.

 

Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.6-7082912 / 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu